„Tvarkai ir teisingumui“ vadovaujantis Remigijus Žemaitatis dar praėjusią savaitę DELFI teigė, kad turi du frakcijos gelbėjimo planus: arba susijungti su kita frakcija, arba rasti narį. Beje, pastarąjį žadėjo paskolinti ir „valstiečiai“.

Kaip teigė BNS, ketvirtadienį vykusiame „valstiečių“ frakcijos posėdyje Agnė Širinskienė teigė, kad yra pasiryžusi ištiesti pagalbos ranką „valstiečiams“. „Manau, protingas politikas savo asmeninius interesus paaukotų kolektyvinio intereso labui. Šiuo atveju, jei būtų toks reikalas, bet kuris išmintingas politikas tą padarytų“, – „Lietuvos rytui“ sakė A. Širinskienė.

Po šeštadienį vykusio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Tarybos posėdžio Gabrielius Landsbergis žiniasklaidai teigė, kad tokiu atveju R. Žemaitaitis turbūt turėtų trauktis.

„Ponas Žemaitaitis tada turėtų turbūt trauktis, – teigė G. Landsbergis. – Aišku, kas būtų tikrasis frakcijos seniūnas.“

Politinė įtampą, kuri dabar tvyro dėl koalicinių derybų, G. Lansdbergis vertino dviprasmiškai. „Tai atrodo šiek tiek kaip teatras, toks suplanuotas dalykas, choreografija Ramūno Karbauskio, Naisių serija, – kalbėjo TS-LKD pirmininkas ir pridūrė, kad visuomenė bei derybose nedalyvaujančios partijos mato tik paviršių, nors viskas jau gali būti susitarta. – Tie susitarimai staiga ateis ketvirtadienį, atsidengs scena ir ten oho – susitarimai. Ir postai bus išdalinti, ir Pranckietis pasitraukęs, ir viskas bus labai gerai. Taip gali būti ir mes tiesiog būsime mulkinti du mėnesius, vedžiojami už nosies, neva čia didelės aistros vyksta.“

G. Landsbergis teigė, kad tiesiog ramiai lauks derybų pabaigos.

TS-LKD Tarybos posėdis: