„Yra daug žmonių, ne tik aš, kurie bandytų giliau pamąstyti, kokius sprendimus, kokią poziciją turėjo užimti tokie žmonės kaip mano senelis ir kiti 1990-aisiais. Kaip jie prisistatė? Kaip jie matė Lietuvą? Kaip jie matė savo ir Lietuvos atsakomybę 1990-aisiais? Ir tikriausiai turime iš jų pasimokyti ir pritaikyti jų pamokas šiais laikais, kad įsitikintume, jog šiais tikrais istoriniais laikais elgiamės teisingai“, – naujienų agentūrai „Ukrinform“ teigė G. Landsbergis.

Ministras tikino, kad prieš dešimtmetį pradėjęs dirbti politiku manė, kad „istoriniai“ laikai baigėsi, tačiau dabar paaiškėjo, jog jis tuo metu klydo.

„Pradėjęs dirbti politiku prieš beveik dešimtmetį maniau, kad „istoriniai“ laikai baigėsi. Kad Lietuva turėjo savo istorijos momentą, kai atgavome Nepriklausomybę ir dabar esame šiame poistoriniame etape. Dabar aišku, kad klydau. Visi klydo. Istorija tęsiasi, tęsiasi ir Lietuvos istorija. Tačiau tai padidina atsakomybės lygį visiems, kurie dabar dalyvauja“, – tvirtino politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją