„Atakos specifiškai prieš civilius objektus kai kam atskleidžia, o kaip kam patvirtina žvėrišką Putino režimo prigimtį. Nesiskaitoma su žmogaus gyvybe ir bet kokiomis mums priimtinomis civilizacijos normomis“, – žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Ministras viliasi, kad Vakarų lyderių pasmerkimo sulaukusi ataka bus pretekstas išjudinti prisnūdusias valstybes tiekiant Ukrainai ginklus. G. Landsbergio teigimu, jei ginkluotės Ukraina būtų sulaukusi daugiau, pirmadienį būtų žuvę mažiau nekaltų žmonių.

„Aš labai noriu tikėti, kad šios atakos prisnūdusius Vakarus pažadins. Man pačiam apmaudu ir aš tikiuosi, kad tą apmaudą jaučia kai kurie mūsų partneriai, kurie ilgus mėnesius ginčijosi, kokią ginkluotę galima perduoti, kokios ginkluotės negalima. Jeigu tos ginkluotės, jei oro gynybos elementų būtų perduota daugiau, akivaizdu, kad žuvusių žmonių šiandien mes turėtume mažiau. Pusę raketų, skelbia ukrainiečiai, yra numušę iš savo turimų resursų. Taigi mes galėjome padėti labiau ir Ukraina būtų geriau apsaugota“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad Ukrainos prezidentūra pirmadienį pranešė apie smūgius „daugeliui“ Ukrainos miestų – praėjus dienai, kai Maskva apkaltino Kyjivą dėl sprogimo ant Krymą su Rusija jungiančio tilto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją