Vis dėlto konservatorių lyderis pažymi, kad Lenkijos Vyriausybė savo sprendimais prarado žmogiškumą.

„Aš manau, kad bėda yra nepagrįstų lūkesčių sukėlimas. Mes išgirdome žinias, kad yra sudaryti koridoriai, jie gali pravažiuoti. Žmonės, natūralu, privažiavo prie to koridoriaus ir stovėdami suprato, kad koridorių nėra. (...) Jie rašo, kad trūksta maisto, vandens, nėra elementarių higieninių sąlygų, ir tai yra iš tikrųjų labai kebli ir nemaloni situacija“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, yra įmanoma užtikrinti vairuotojų grįžimą į Lietuvą, tačiau, apmaudo neslėpė G. Landsbergis, Lenkijos Vyriausybė nepademonstravo gražaus kaimyniško susitarimo.

„Aišku, yra didžiulis nusivylimas Lenkijos Vyriausybe, kuri, turėdama puikią progą pademonstruoti tikrai kaimynišką, gerą, gražų susitarimą, prarado paprasčiausią žmogiškumą. Kalbant apie nuovargį vairuotojų, technines sąlygas, manau, kad visa tai galima užtikrinti – konvojavimas, iš abiejų pusių automobiliai. Galima techniškai padaryti, kad žmonės galėtų grįžti namo ir per kelias dienas ar parą būti Lietuvoje“, – pridūrė G. Landsbergis.