„Kai kurios institucijos turi nuspręsti, kas jos yra: ar jos pagal Konstituciją vykdo užsienio ir gynybos politiką kartu su Vyriausybe, ar jos yra opozicija. Jeigu aš tokį klausimą girdėčiau iš pono Skvernelio, aš pulčiau atsakinėti. Jeigu girdėčiau iš pono Žemaitaičio – taip pat turėčiau, ką jam pasakyti“, – penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams teigė ministras.

„Kai mes kartu (su Prezidentūra – ELTA) vykdome veiksmus, sėdime toje pačioje valtyje, irkluojame kiekvienas savo pusės irklą, man atrodo, kad paprasčiausia yra tiesiog plaukti tolyn, nebadyti pirštais“, – sakė G. Landsbergis.

Visgi, ministras patikino – esant poreikiui, Užsienio reikalų ministerija G. Nausėdos komandai persiųs reikiamą informaciją ir primins apie vykusias diskusijas dėl ES sankcijų.

„Jeigu reikia kokių nors atmintinių, tai tikrai kolegos (ministerijoje – ELTA), neabejoju, dar kartą jas persiųs“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį įsigaliojo aštuntasis ES sankcijų Rusijai paketas, kuriuo išplėsti Maskvai taikomi prekybos ribojimai, taip pat įvestos sankcijos dar kelioms dešimtims asmenų. Tarp naujausių sankcijų taip pat minimos rusiškos naftos kainų „lubos“, tačiau jos pradės galioti, kai dėl visų detalių susitars Didžiojo septyneto (G7) šalys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)