„Šiandien, žiūrėdami atgal, mes galime įvertinti, kad tvarkingesnės gatvės ir galbūt šiek tiek daugiau tvarkos mieste vis dėlto turėjo labai nemažą kainą. Ir ta kaina skaičiuojama ne tik finansais. Kaina yra skaičiuojama ir prarastu skaidrumu. Ir tą kainą mokame mes“, – ketvirtadienį renginyje „Kas bus kandidatas į Kauno merus?“ kalbėjo politikas.

Konservatorius apgailestavo ir dėl mero vertybinės pozicijos. Pastarąjį pusmetį V. Matijošaitis iš politikų ir visuomenės sulaukia aštrios kritikos dėl to, kad „Vičiūnų grupė“ nesuskubo stabdyti veiklos Rusijoje Maskvai pradėjus invaziją į Ukrainą. Jau anksčiau Kauno miesto meras bei bendrovei vadovaujantis jo sūnus Šarūnas Matijošaitis tikino, kad prognozuoti, kiek užtruks verslų Rusijoje pardavimas, yra sudėtinga.

„Dar liūdniau, kai tenka kalbėti apie tai, kad žmonės yra pasirinkę tam tikrus vertybinius pasirinkimus – likti su savo verslu kovojančioje prieš Ukrainą <...> valstybėje. Beveik neabejoju, kad leidimas mobilizuoti tų įmonių žmones, būti siunčiamiems į frontą, iš tikrųjų yra skaudus reiškinys Lietuvoje. Ir dar skaudžiau, kad vyksta tai šiandien Kaune“, – sakė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderio teigimu, V. Matijošaitį sekantys skandalai yra realūs Kauno miesto praradimai, todėl jis vylėsi, kad rinkėjai šias aplinkybes įsivertins.

„Deja, tie skandalai, kurie velkasi iš paskos – tai nėra tiesiog antraštės, tai nėra tiesiog tekstai laikraštyje. Tai yra miesto praradimai“, – pabrėžė ministras.

Meras V. Matijošaitis kol kas nėra apsisprendęs, ar žada dalyvauti 2023 m. savivaldos merų ir tarybų rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)