„Dar vienas nedidelis ir užtrukęs žingsnis, bet vis tiek tinkama linkme.

Lietuvos diplomatai daug prisidėjo ruošiant konkrečius sankcijų pasiūlymus ir įrodymų paketus. Vis tik tenka apgailestauti, kad šiame etape nepavyko sankcionuoti „Rosatom“, o mūsų partneriai neretai derasi ne kaip papildyti ir įvesti naujas sankcijas, bet kaip išsiderėti išimčių ar pereinamųjų laikotarpių“, – Eltai perduotame komentare teigė ministras.

ELTA primena, kad naujasis sankcijų paketas buvo papildytas išplečiant sąrašą subjektų, kuriems yra taikomos sankcijos, į jį papildomai įtraukiant daugiau kaip 100 asmenų ir įmonių.

Su dešimtuoju sankcijų paketu įvedami prekybos apribojimai Rusijai sukels 11 mlrd. eurų vertės ekonominės žalos, didžiausią dėmesį skiriant draudimui eksportuoti ypatingos svarbos technologines ir pramonines prekes, tokias kaip elektronika, specializuotos transporto priemonės, mašinų dalys, sunkvežimių ir reaktyvinių variklių atsarginės dalys bei statybų sektoriuje naudojamos prekės, pavyzdžiui, antenos ar kranai, taip pat tam tikri retieji mineralai.

Vasario 24-ąją sukako vieneri metai, kai Rusija pradėjo plataus masto neišprovokuotą ir neteisėtą karinę invaziją į Ukrainą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją