Celofanas užsiregistravo į renginį, darė vaizdo įrašus savo socialinių tinklų sekėjams. Iš pradžių laidęs nepagarbias replikas laisviečiui Tomui Vytautui Raskevičiui, netrukus apsiramino.

Į Laisvės partijos renginį atvyko ir žinomas aktyvistas Grafas Liutkevičius, jiedu atsisėdo salės gale ir stebėjo renginį. Renginyje pabuvę maždaug valandą ir dar bandę pasikalbėti su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, jie abu išvyko.

Prie renginio vietos budėjo policijos ekipažas.

Sveikino Čmilytė-Nielsen, Sabatauskas

Suvažiavimo dalyvius pasveikino Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

„Patys liberalai yra permainos, bet ne bet kokios permainos, ne chaotiškos“, – kalbėjo liberalų lyderė.

Jos teigimu, šiandien galima pamatyti „racionalią liberalų įtaką nelabai ramiomis pastarosiomis savaitėmis.“

„Mums teko atsakomybė būti valdžioje vienu iš sudėtingiausių periodų per visą atkurtos nepriklausomos Lietuvos gyvavimo laikotarpį“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, nauja geopolitinė realybė reikalauja konceptualių atsakymų.

„Ieškant tų atsakymų idėjų bendrumas yra svarbesnis, nei politiniai skirtumai. Ne mažiau svarbu neužsidaryti savo kertėse, bet pamatyti platesnį horizontą.

Tačiau tam ir esame liberalai, kad gebėtume keistis kartu su besikeičiančiomis aplinkybėmis. O lūžiniais momentais taptume racionalia atsvara bet kokiems kraštutinumams“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Laisviečius pasveikino ir socialdemokratų vicepirmininkas Julius Sabatauskas.

„Jūsų misija dar neatlikta“, – sakė socdemas.

J. Sabatauskas taip pat ragino laisviečius „nepamesti kelio dėl takelio.“

Vis dėlto politikas kritikavo Laisvės partijos dėl neteisėtų migrantų politikos.

Pavyzdžiui, balsuojant dėl užsieniečių teisinės padėties – tik vienas Tomas Vytautas nepaslydo, jūs visi paslydot. Tą Konstitucinis Teismas pasakė visai neseniai, praeitą savaitę“, – priminė J. Sabatauskas.

„Bet, kas dirba, tas klysta, kas nedirba, tas neklysta. Klysti žmoniška, bet kvaila pasilikti savo klaidoje“, – tikino jis.

Konservatoriai įteikė dovaną – dantų pastos tūbelę

Pasveikinti laisviečius atvyko ir pilkuoju konservatorių kardinolu skambiai vadinamas partijos strategas, užsienio reikalų viceministras Jonas Survila, perdavęs į užsienį išvykusio partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio linkėjimus.

„Koalicija irgi yra kaip trys Baltijos valstybės. kurios konkuruoja dėl talentų, dėl investicijų, bet kartu labai glaudžiai bendradarbiauja, taip pat mato identiškas grėsmes ir vakarietišką kryptį su vakarietiškomis galimybėmis“, – kalbėjo politikas.

Jis laisviečiams įteikė dantų pastą su kanapių sėklomis, taip ironiškai turėdamas omenyje prezidento Gitano Nausėdos pareiškimą anksčiau.

„Jūs manote, kad įmanoma dantų pastą sustumti atgal į tūbelę? Pabandykite, tikrai vargu bau at pavyks“, – žurnalistams, kalbėdamas apie chaosą dėl konservatorių siūlymo inicijuoti pirmalaikius rinkimus, yra sakęs prezidentas.

Mitalas: jei ne karas, tikriausiai šios koalicijos jau seniai nebūtų buvę

Partijos narys, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas kritikavo kolegų konservatorių siūlymą skelbti pirmalaikius rinkimus, kuriam galiausiai buvo nepritarta, tačiau idėja sukėlė nemažą politinį chaosą.

„Buvo kuriamas egzaminas visuomenei, kuri po kovido, karo ir visų ekonominių iššūkių tik ir laukė dar vieno tokio iššūkio. Rinkėjai, kurie patikėjo pažadu gyventi be dramų, o pagal programą, gavo viską priešingai“, – konstatavo parlamentaras.

Kalbėdamas apie Laisvės partijos įgyvendintus darbus ir idėjas, jis akcentavo, kad palaikymą kartais rasti sunku ir koalicijoje.

„O ir apskritai – visų pakampių valstiečiai vienijasi. Valstiečiai kelia galvas tarp konservatorių – štai kad ir balsuojant dėl geresnio pagalbinio apvaisinimo reguliavimo. Jų frakcijoje buvo daugiau balsų prieš nei už. Valstiečiai Liberalų sąjūdyje registruoja civilinę sąjungą bombarduojančias įstatymo pataisas.

Valstiečiai premjerės patarėjų kabinete ima kalbėti kaip iš Orbano knygutės ragindami riboti darbo jėgos migraciją, kad „mūsiškiai turėtų daugiau darbo“. Tiesą sakant, jei ne karas, tikriausiai šios koalicijos jau seniai nebūtų buvę“, – teigė V. Mitalas.

Visgi, pasak jo, už kiekvieną išsikeltą tikslą reikia toliau kovoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)