„Neslėpsime – tikėjomės geresnių rinkimų rezultatų. Tačiau taip pat priimame žinią, kad Laisvės partija turi dirbti dar daugiau, toliau kalbėti su žmonėmis. Grįšime į partiją ir tarsimės, ką reikia keisti. Esame pasiruošę atsiraitoti rankoves ir auginti rinkėjų pasitikėjimą“, – pirmadienio rytą sakė Laisvės partijos vadovė.

A. Armonaitė spaudos konferencijoje padėkojo visiems rinkėjams, Laisvės partiją parėmusiems žmonėms.

Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas tikino, jog partijos atstovai rinkiminės kampanijos metu stengėsi „nebūti populistais“.

„Būtų buvę labai lengva pasigaląsti liežuvį ir sakyti, kad tas gatvių siaurinimas daromas ne taip, kaip reikia. Bet mes to nedarėme, mes sakėme žmonėms tiesą. Ir tuo vadovavomės Vilniuje, visoje Lietuvoje. Partijos sąrašas surinko panašiai tiek balsų, kiek gal mažiau, nei Laisvės partija surinko 2020 metų Seimo rinkimuose“, – teigė Seimo narys V. Mitalas.

Jis teigė, jog tai gana neblogas rezultatas.

„Visoje Lietuvoje turėjome tikrai nemažai veržlių kandidatų: Kaune, Klaipėdoje pritrūko, kad patektume į tarybas. Šiek tiek dėl to apmaudu. Bet tai yra didelio kelio pradžia“, – pabrėžė jis.

Visoje Lietuvoje Laisvės partija surinko 3,5 procento balsų.

Laisvės partijos atstovė Silva Lengvinienė Elektrėnuose pateko į antrąjį rinkimų turą dėl merės posto.

„Yra šansas laimėti Elektrėnų miesto mero postą“, – sakė V. Mitalas.

Laisvės partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus Tomas Vytautas Raskevičius liko ketvirtas.

Dabartinis Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius spaudos konferencijoje tikino, jog dabartinė koalicija Vilniaus miesto taryboje sulaukė pasitikėjimo.

„Akivaizdu, kad žmonės nori tęstinumo. Turbūt mūsų – Laisvės partijos – siūlomas tęstinumas ir veikimo būdas gal šiek tiek per greitas. Gal dalimi nesugebėjome įtikinti. Bet rezultatą vertinu kaip tokį, kuris leis užtikrinti Vilniaus žengimą toliau į priekį.

Turime antrą didžiausią frakciją Vilniaus miesto taryboje. Tikiuosi, kad tai leis judėti pirmyn“, – sakė R. Šimašius.

Remigijus Šimašius

Delfi primena, kad Vilniaus mieste Laisvės partijos sąrašas liko trečias ir gavo 9 mandatus taryboje.

Jis teigė, jog yra tikras, kad gerai padirbėjus per Seimo rinkimus rezultatai bus tikrai geresni.

Dabartinis Vilniaus miesto meras R. Šimašius teigė, jog Laisvės partijos kandidatas į merus T. V. Raskevičius „parodė labai solidų rezultatą ir pasirodymą“.

„Matėme, kad starto pozicija buvo tikrai sunkesnė. Žmonės nebūtinai Tomą pažinojo kaip miesto politiką, išmanantį įvairias sritis, o daugiau kaip žmogaus teisėmis besirūpinantį. Ir startas buvo tikrai ne iš pirmos, antros, trečios ar net ketvirtos pozicijos. Per laiką, per debatus Tomas parodė, kad miestą mato labai gerai“, – kalbėjo R. Šimašius.

Visgi, strateginio balsavimo dėl Vilniaus miesto mero posto buvo, kalbėjo dabartinis Vilniaus miesto meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)