Šioje konvencijoje sakoma, kad prie konvencijos prisijungusios šalys tose teritorijose, kuriose tradiciškai gausiai gyvena tautinių mažumų atstovai, visuomenei skirtus tradicinius vietovių, gatvių pavadinimus ir kitus topografinius įrašus stengiasi rašyti ir tautinės mažumos kalba.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako negirdėjęs premjero pareiškimo, tačiau, anot jo, Vyriausybės programoje iš tiesų numatyta išspręsti asmenvardžių bei vietovardžių klausimus. Ministro teigimu, Vyriausybė savo programos ketina laikytis.

„Vyriausybės programoje labai aiškiai parašyta, kad mes sieksime tuos klausimus spręsti. Pradedant nuo asmenvardžių rašymo: jau vyksta konsultacijos, darbo grupė sukurta, šiam procesui vadovauja Teisingumo ministerija. O po to bus prieita prie kitų klausimų. Vyriausybės programos pakeisti niekas negali“, - DELFI sakė ministras L. Linkevičius.

DELFI primena, kad premjeras A. Butkevičius interviu naujienų agentūrai BNS pareiškė nepritariantis dvikalbiam vietovardžių ir gatvių įvardijimui, nes sąlygos esą turi būti vienodos visiems Lietuvos piliečiams.

„Mano manymu, mes turėtume suprasti, kad esame visi Lietuvos piliečiai. Visiems Lietuvos piliečiams turi būtų vienodos sąlygos. Tai reiškia, kad tų lentelių, kurios yra dviem kalbomis rašomos, turėtų nebūti, jeigu gerbiame savo valstybę, savo Konstituciją ir savo valstybės įstatymus", - teigė premjeras.

Asmenvardžių rašyba asmens dokumentuose bei vietovardžių ir gatvių pavadinimai yra vieni svarbiausių klausimų Lietuvos lenkų tautinei mažumai. Šiuo metu Lietuvoje lenkų kilmės asmenų pavardės dokumentuose rašomos sulietuvintai ir be lenkų kalbai būdingų ženklų, o dvikalbiai vietovardžiai yra nelegalūs.