Dalyvaudamas Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje ministras pabrėžė, kad nepaisant nedidelio pagerėjimo, situacija Avdijivkoje, netoli Donecko ir Mariupolio, yra labai nestabili.

„Matyti, kad situacija yra labai nenuspėjama, dar labai nenuspėjama dėl didžiulės sunkiosios ginkluotės koncentracijos ties siena. Ji gali būti panaudota bet kuriuo metu. Atvirai šnekant, Avdijivka gali pasikartoti bet kurioje vietoje bet kuriuo metu“, – žurnalistams sakė ministras.

Jis teigė, kad Europa ir toliau turi laikytis bendros pozicijos agresijos Ukrainoje atžvilgiu, dėti pastangas, jog derybų procese būtų žengiama į priekį ir pasiekti rezultatai būtų „negrįžtami“.

„Sankcijos turi būti bent jau išlaikytos, mažų mažiausiai. Nematau priežasčių, kodėl reikėtų svarstyti jų peržiūrėjimą“, – pridūrė L.Linkevičius, paklaustas apie sankcijas Rusijai.

Rytų Ukrainos mieste Avdijivkoje vien praėjusį savaitgalį žuvo mažiausiai 35 žmonės, patvirtino Ukrainos pareigūnai ir Rusijos remiami separatistai. Tokio didelio skaičiaus aukų per trumpą laiką nebuvo nuo konflikto kulminacijos 2015-aisiais. Rusija, Ukraina ir separatistai susitarė, kad iki sekmadienio vidurnakčio bus atitraukta visa sunkioji ginkluotė iš 25 tūkst. gyventojų turinčio pramonės miesto, atsidūrusio prie naujausių susirėmimų fronto linijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)