„Kol kas kalbėti, kad atslūgo įtampa, kad sumažėjo spaudimas - dar anksti, nes iš faktų, kuriuos matome - teroristų pajėgų veržimasis per sieną - neramina. Kiekvieną dieną sulaukiama skausmingų signalų apie žmonių žudymus ir pagrobimus. Saugumo situacija tikrai nėra stabili“, - BNS telefonu trečiadienį sakė Ukrainoje viešintis L. Linkevičius. Jis susitiko su išrinktuoju prezidentu Petro Porošenka. Po prezidento rinkimų tai pirma delegacija, su kuria susitiko išrinktasis Ukrainos prezidentas.

Pasak L. Linkevičiaus, P. Porošenka patvirtino tai, ką žadėjo per rinkiminę kampaniją - artimiausiu metu pasirašyti likusią asociacijos sutarties dalį. Europos Sąjunga ir Ukraina kovo mėnesį pasirašė politinę asociacijos sutarties dalį, bet svarbiausia prekybinė dalis buvo atidėta. Pernai tikėtasi, kad istorinę sutartį Ukraina pasirašys per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio mėnesį, bet spaudžiamas Rusijos tuometinis prezidentas Viktoras Janukovyčius atsisakė tai padaryti.

„Dar kartą gavome tvirtą patvirtinimą, kad yra pasiryžimas eiti europiniu keliu“, - BNS sakė ministras L. Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius trečiadienį pradėjo dviejų dienų vizitą Ukrainoje. Ministras lankysis Odesoje ir Kijeve.

L.Linkevičius Odesoje susitiks su šios srities gubernatoriumi, I.Mečnikovo universitete dalyvaus diskusijoje su studentais ir dėstytojais apie Ukrainos europinę ateitį, aptars Ukrainos prezidento rinkimų rezultatus bei kitas aktualijas.

Kijeve L.Linkevičius susitiks su laikinuoju Ukrainos prezidentu ir Aukščiausiosios Rados pirmininku Oleksandru Turčynovu, išrinktuoju Ukrainos prezidentu P. Porošenka, laikinuoju užsienio reikalų ministru Andrijumi Deščicia, politinių partijų nariais.

„Susitikimų metu didžiausias dėmesys bus skiriamas taikos ir saugumo Ukrainoje atkūrimui, Europos Sąjungos ir Ukrainos Asociacijos susitarimo likusių skyrių pasirašymui, taip pat bus aptartos galimybės Ukrainai perduoti Lietuvos europinės integracijos patirtį“, - teigiama Lietuvos URM pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)