„2008 metais po karo Gruzijoje per greitai sugrįžome į normalius santykius su Rusija. Tai buvo klaida, vedusi į įvykius Ukrainoje, į šliaužiančias okupacijas. Rusiją veikia aiškūs argumentai ir stipri pozicija. Vakarai turi daryti tai, ką privalo, kad užtikrintų savo šalių saugumą – tai jokiu būdu nėra provokatyvu. Priešingai, nesirūpinimas savo saugumu yra provokatyvu“, - kalbėjo L. Linkevičius, kuris į šių metų „Globsec“ forumą pakviestas pasisakyti sesijoje apie Rusiją.

Vizito metu ministras taip pat susitiko su Slovakijos vicepremjeru, užsienio ir Europos reikalų ministru Miroslavu Lajčáku. Su juo aptarta Europos Sąjungos (ES) migracijos politika, situacija Ukrainoje, Rusijos agresyvūs veiksmai ir padėtis Graikijoje.

Ministrai sutarė, kad dabar ES turi dėti daug pastangų, kad padėtų Ukrainai vykdyti būtinas reformas. „ES turi įvairių priemonių padėti Ukrainai ir jos turi būti išnaudojamos“, - sakė L. Linkevičius.

Ministrai taip pat sutarė kartu siekti, kad būtų paisoma savanoriškumo principo sprendžiant migracijos problemas.

Bratislavos forumas „Globsec“- prieš dešimt metų inicijuota ir jau tradicine tapusi Vidurio Europos debatų platforma, kurioje diskutuojama strateginėmis užsienio politikos, ekonomikos ir saugumo temomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1444)