„Čia galiu išgirsti raginimą lenktynių, kas labiau pamils Rusiją, kalba turėtų būti ne apie tai. Labai apgailėtinas pareiškimas, (...) vien dėl to, kad jis visiškai pamina principus, apie kuriuos kalbėjomės, kuriais visi sutarėme vadovautis, kurie neturi nieko bendro su jokia agresija (iš Europos pusės, – ELTA), tačiau turi galbūt pabrėžti politinę valią, kad mūsų partneriai privalo gerbti susitarimus, tarptautinę teisę, ir kad mes to (pažeidimų, – ELTA) netoleruosime“, – sakė L. Linkevičius interviu „Žinių radijui“.

Pasak L. Linkevičius, bandant dėl verslo ar kitų interesų įsiteikti partneriui, būtų paminti pačių pasiekti susitarimai ir vertybės.

„Patys jų negerbdami neturėtume tikėtis, kad juos gerbs kiti. Dabar komformistai tikrai kelia galvas ir galbūt jaučia, kad atėjo jų laikas. Atėjo laikas iš tikrųjų išbandyti, kas mes esame, kuo mes esame ir ko mes esame verti. Tai ir pamatysime, kaip tas procesas atrodys“, – sakė L. Linkevičius.

ELTA primena, kad Europos Sąjungos įvestos sankcijos Rusijai yra paremtos vadinamųjų Minsko susitarimų įgyvendinimu. Kol kas sutariama, kad tie susitarimai nėra įgyvendinti.