"Jau girdime, kad visos tarptautinės institucijos ir politikai išsako savo pasipiktinimą dėl provokacijos. (Svarbu. - ELTA), kad tai neišsiplėstų į regioninį konfliktą, nes gal kai kam atrodo, kad tai yra toli nuo Lietuvos ir toli nuo mūsų realybės, bet tai yra labai arti. Vertybes reikia ginti visur, kitaip jos labai susvyruos arti mūsų, jeigu toliau nuo savęs jų nepaisysime", - sakė Kijeve viešintis L. Linkevičius LRT laidai "Laba diena, Lietuva".

LRT laidos žurnalistų teigimu, Lietuvos diplomatijos vadovas sveikina vyriausybės suformavimą ir pažymi, kad "ES galėtų pasirašyti asociacijos sutartį su Ukraina dar iki gegužę planuojamų prezidento rinkimų".

Kaip ELTA jau rašė, Ukrainos Aukščiausioji Rada naujuoju šalies premjeru paskyrė 39 metų "Batkivščyna" ("Tėvynė") partijos lyderį Arsenijų Jaceniuką. Jo paskyrimą pasveikino, tokiu būdu simboliškai pripažindamas faktą, ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Kol Kijeve yra sprendžiama dėl Ukrainos vykdomosios valdžios, Kryme tęsiasi neramumai, kur yra užimti vyriausybiniai pastatai.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareiškimu išreiškė paramą Ukrainos suverenitetui, nepriklausomybei ir teritoriniam vientisumui, o Ukrainos užsienio partneriai raginami laikytis 1975 metų Helsinkio baigiamajame akte ir 1994 metų Budapešto memorandume įtvirtintų įsipareigojimų dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, politinės nepriklausomybės ir sienų neliečiamumo.