Ministras L. Linkevičius informavo UNESCO generalinę direktorę apie Lietuvos kandidatavimą į UNESCO Vykdomąją tarybą 2015 - 2019 m. laikotarpiui, pristatė sėkmingą Lietuvos darbą JT Saugumo Taryboje bei aktyvią veiklą kituose Jungtinių Tautų formatuose.

Išrinkus Lietuvą į Vykdomąją tarybą, daugiausiai dėmesio būtų skiriama lyčių lygių galimybių skatinimui, kultūrų raiškos įvairovei, tarpkultūriniam dialogui ir pagarbai religiniam pliuralizmui, programos „Švietimas visiems“ įgyvendinimui.

Susitikimo metu L. Linkevičius padėkojo UNESCO vadovei už jos aktyvią veiklą rengiant naują globalią švietimo darbotvarkę 2015 - 2030 m. laikotarpiui, rūpinantis kultūriniu paveldu karinių konfliktų regionuose ir skatinant žurnalistų saugumą bei žodžio laisvę. Ministras pabrėžė, kad 70-mečio jubiliejų mininti tarptautinė organizacija visada buvo kovos už žodžio ir minties laisvę, kultūros paveldo apsaugą, mokslo vystymąsi ir švietimo sklaidą simbolis.

UNESCO generalinei direktorei taip pat įteiktas prašymas dėl operos solistės Violetos Urmanos nominavimo UNESCO menininke taikai. Šiuo garbingu titulu siekiama paskatinti visame pasaulyje garsius menininkus skleisti UNESCO vertybes. Menininko taikai titulas yra suteiktas 56 menininkams iš įvairių valstybių - Sarai Braitman (Sarah Brightman), Selin Dion (Celine Dion), Zahai Hadid (Zaha Hadid) ir kitiems. V. Urmana būtų pirmoji Lietuvos menininkė, prisijungusi prie šios UNESCO programos.

Susitikime su UNESCO generalinės konferencijos pirmininku, Kinijos švietimo viceministru Hao Pingu, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, išsakytas palaikymas UNESCO vykdomoms veikloms bei aptarti dvišaliai bendradarbiavimo su Kinija klausimai kultūros ir švietimo srityse.

Lapkričio mėnesį vyksiančiuose rinkimuose į UNESCO Vykdomąją tarybą Rytų Europos rinkimų grupėje į 4 vietas kandidatuoja 5 valstybės: Lietuva, Serbija, Slovėnija, Rusijos Federacija, Tadžikistanas. Lietuva UNESCO Vykdomosios tarybos narė buvo 1997-2001 ir 2005-2009 m. Vykdomoji taryba yra 58 šalių formato viena pagrindinių UNESCO struktūrų, kurioje priimami sprendimai dėl visos organizacijos veiklos programos ir biudžeto.