„Manau, kad apie 20 žmonių bus“, – antradienį BNS sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot jo, šiuo metu Lietuvos pareigūnai tikslina kai kurių asmenų duomenis. Lietuvos diplomatijos vadovas patvirtino, kad į sąrašą bus įtraukti kai kurie Rusijos prokurorai, teisėjai ir kiti „tokio pobūdžio pareigūnai, kurie tiesiogiai prisidėjo prie šito farso“.

„Mums reikia duomenų ir tiksliname tą sąrašą su Ukrainos institucijomis“, – teigė ministras.

L.Linkevičius vylėsi, kad Lietuvos iniciatyvą patvirtinti „Savčenko sąrašą“ palaikys pavienės Europos Sąjungos valstybės.

Prieš porą savaičių ministras buvo paskelbęs, kad „Savčenko sąrašą“ Lietuva ir dar keturios šalys siūlo sudaryti Europos Sąjungos (ES) mastu. Tada jis teigė, kad ministrai artimiausiu metu pasiūlymą pristatys ES užsienio politikos vadovei Federicai Mogherini.

Tačiau antradienį L.Linkevičius sakė, jog galiausiai į F.Mogherini su tokiu siūlymu kreipėsi jis vienas. Ministras paaiškino, jog tai įvyko dėl „greitai besikeičiančių aplinkybių“.

„Matote, kiekviena ta diena svarbi iš tikrųjų“, - teigė ministras.

Ministro teigimu, nacionalinis „Savčenko sąrašas“ turėtų būti patvirtintas artimiausiomis savaitėmis.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šią savaitę Europos Parlamento pirmininkui Martinui Schulzui perdavė sąrašą, kuriame nurodyti asmenys, susiję su Nadijos Savčenko byla, ir kuriems siūloma taikyti asmenines sankcijas.

P.Porošenkos teigimu, sudarydamas prie neteisėto N.Savčenko sulaikymo prisidėjusių asmenų sąrašą, Kijevas tarėsi su ES ir JAV, bei pažymėjo, kad Ukrainos sąjungininkės visiškai palaiko šį reikalą.

N.Savčenko Rusijoje laikoma areštinėje nuo 2014 metų liepos. Antradienį Rusijos teismas ją pripažino kalta prisidėjus prie dviejų rusų žurnalistų žūties Ukrainos rytuose ir skyrė 22 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1354)