„Lietuva labai vertina Lenkijos indėlį į mūsų saugumą - glaudus bendradarbiavimas su Lenkija yra svarbi Lietuvos saugumo ir gynybos plėtojimo dalis“, - pabrėžė L. Linkevičius.

Pasak ministro, tai, kad Lenkija yra pasiryžusi toliau reikšmingai įsitraukti į regiono saugumo reikalus, liudija aktyvus šios šalies dalyvavimas NATO Baltijos oro policijos misijoje.

Lenkijos karinės oro pajėgos nuo šių metų gegužės mėnesio pradžios jau septintą kartą - daugiausiai iš visų NATO šalių - perėmė budėjimą misijoje.

Pokalbio metu aptartas NATO šalių vadovų susitikimas, vyksiantis gegužės 25 d. Ministras atkreipė dėmesį, kad dabartinių iššūkių ir grėsmių kontekste transatlantinių santykių svarba yra didžiulė.

„Tvirtas transatlantinis ryšys yra gyvybiškai svarbus mūsų saugumui ir gerovei. Artėjančiame NATO susitikime tai bus pagrindinis klausimas“, - pažymėjo L. Linkevičius.

Lenkijos ir Lietuvos atstovai sutarė, kad reikia ir toliau išlaikyti glaudžius santykius su JAV administracija, stiprinti karinį bendradarbiavimą ir siekti didesnio JAV įsitraukimo į regiono saugumo užtikrinimą.

Nacionalinio saugumo biuro, kuriam nuo 2015 m. rugpjūčio 7 d. vadovauja P. Solochas, misija - patarti ir padėti Lenkijos Respublikos Prezidentui įgyvendinti saugumo ir gynybos politikos uždavinius. Lenkijos atstovų vizito tikslas - apsikeisti informacija apie saugumo padėtį regione, susipažinti su Lietuvos atstovų regiono grėsmių vertinimu, aptarti dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Vizito Lietuvoje metu P. Solochas taip pat susitiko su Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjais ir krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu. Lenkijos delegacija nuvyko ir į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose, kur aplankė Lenkijos karinių oro pajėgų karius, budinčius NATO Baltijos oro policijos misijoje.