"Krymo aneksija, besitęsianti Rusijos parama separatistams ir teroristams Rytų Ukrainoje, įskaitant ginklų tiekimą, Minsko susitarimų ir paliaubų nesilaikymas, taip pat šliaužianti okupuotų Gruzijos regionų aneksija yra aliarmo signalai, kurių laiku neišgirdus gali būti per vėlu išsaugoti pamatines vertybes ir principus, kurių pagrindu sukurta Europos Taryba", - sakė ministras.

47 Europos Tarybos šalių narių ministrų darbotvarkėje - diskusija dėl Europos Tarybos indėlio sprendžiant ekstremizmo ir radikalizacijos problemas po teroristinių atakų Europoje, keitimasis nuomonėmis apie didžiausias krizes ir konfliktus Europoje, ypatingą dėmesį skiriant situacijai Ukrainoje ir Gruzijoje.

Ministrai taip pat aptarė Europos Tarybos atsaką į ekstremizmo ir radikalizacijos grėsmes, vedančias į terorizmą. Sesijoje patvirtintas papildomas protokolas prie Europos Tarybos konvencijos dėl terorizmo prevencijos, numatantis tokių veikų kaip vykimas į užsienį siekiant prisijungti prie teroristinės organizacijos ar dalyvavimas teroristų mokymuose, kriminalizavimas.

Susitikimo metu Ministrų komitetas pasveikino Europos Tarybos institucijų ir valstybių priimtas priemones, skirtas padidinti Europos žmogaus teisių konvencijos įgyvendinimo efektyvumą.

Europos Taryba - pirmoji politinė Europos valstybių organizacija, įsteigta 1949 m., siekiant stiprinti demokratiją, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę, taip pat skatinti Europos kultūrinę tapatybę ir įvairovę, spręsti įvairias socialines problemas. Organizacijai priklauso 47 valstybės. Lietuva Europos Tarybos nare tapo 1993 metais.