S. Mecelica įdarbintas Seimo pirmininkės sekretoriate. Jam teko aukštos sekretoriato vadovo pavaduotojo pareigos. Tai DELFI patvirtino Seimo pirmininkės atstovė Dalia Valentienė.

L. Graužinienės sekretoriatui vadovauja Mantvydas Bekešius – „darbietis“, kurį užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atsisakė skirti į viceministro postą.

S. Mecelica darbą policijoje paliko neseniai. DELFI žiniomis, tai įvyko šių metų sausį. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo pareigas ėjęs naujasis L. Graužinienės komandos narys liko be posto: įgyvendinant taupymo politiką, jo pareigybė panaikinta. Eiti į kitą jam pasiūlytą postą policijoje, DELFI šaltinių duomenimis, S. Mecelica atsisakė.

Palikęs policiją, DELFI žiniomis, jis įsidarbino vienoje didžiausių Lietuvos saugos agentūrų. Tačiau prieš maždaug savaitę, veikiausiai ruošdamasis naujoms pareigoms Seime, S. Mecelica išėjo iš darbo.

„Valstybės žinių“ skelbiamų turto deklaracijų už 2012 metus duomenimis, S. Mecelica su žmona Regina turi privalomo registruoti turto už beveik 834 tūkst. Lt bei 81,22 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis. Buvęs pareigūnas taip pat turi negrąžintų paskolų už beveik 217 tūkst. Lt.

Biografijoje – skandalas dėl „pasiklydusios“ baudos

2011 m. birželį Policijos departamento tarnybinės etikos komisija įspėjo S. Mecelicą dėl neetiško elgesio. Tokį etikos sargų verdiktą tuomečiui Vilniaus policijos viršininko pavaduotojui užtraukė istorija apie jo žmonos taip ir nepasiekusį baudos kvitą.

Įvairius policijos padarinius pasiekė anoniminis laiškas, kuriame S. Mecelicai mesti kaltinimai, esą jis mįslingomis aplinkybėmis išvengė baudų už ne vietoje paliktą ir nutemptą automobilį. Atlikus tarnybinį patikrinimą, anonimo laiškas iš esmės patvirtintas: nustatyta, kad pareigūno žmonos R. Mecelicienės automobilis buvo paliktas neleistinoje vietoje, tačiau protokolas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą surašytas nebuvo.

S. Mecelica etikos sargams pripažino, kad pažeidimas padarytas, tačiau, anot Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, turėjo savų versijų dėl šios istorijos.

Vilniaus policijai S. Mecelica vadovavo nuo 2005 m. rugsėjo iki 2008 m. gruodžio.