V. Rybakas L. Graužinienę priimti turėjo trečiadienį. Tačiau Rados pirmininko darbotvarkėje vietos Seimo pirmininkei nebeliko.

Ukrainos naujienų tarnybos informuoja, kad detalesnių paaiškinimų V. Rybakas nepateikė. Lakoniškai nurodoma, kad susitikimas atšauktas dėl „pasikeitimų Ukrainos Aukščiausiosios Rados vadovybės darbo grafike“.

Išvakarėse L. Graužinienė dalyvavo Ukrainos opozicijos mitinge. Ar V. Rybako sprendimas susijęs su Seimo pirmininkės veiksmais Kijeve, neskelbiama.

P. Auštrevičius įžvelgia Rusijos ausis

Ukrainoje su L. Graužiniene viešintis Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius DELFI teigė, jog delegacijai nepateiktas joks detalesnis V. Rybako sprendimo paaiškinimas.

„Jokio oficialaus paaiškinimo negavome“, - sakė P. Auštrevičius.

Paklaustas, ar tai gali būti reakcija į L. Graužinienės dalyvavimą opozicijos mitinge, politikas teigė manantis, kad už V. Rybako elgesio kyšo Rusijos ausys.

„Jis (V. Rybakas – DELFI) mažų mažiausiai nustebino. O šiaip aš manau, kad galbūt tai yra nesugebėjimas atsilaikyti prieš beatodairišką spaudimą iš Rusijos“, - svarstė P. Auštrevičius.

DELFI taip pat pavyko susisiekti su Seimo pirmininkės patarėja Dalia Valentiene. Tačiau ji teigė kol kas negalinti komentuoti situacijos.

Ukrainos URM išsikvietė Lietuvos atstovą dėl „susirūpinimo“ L. Graužiniene

Į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją (URM) buvo iškviestas Lietuvos įgaliotasis ministras Marius Janukonis. Tai DELFI patvirtino užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus patarėja Rasa Jakilaitienė.

Pasak jos, M. Janukonis iškviestas būtent dėl L. Graužinienės veiksmų Kijeve.

„Ukrainos URM išreiškė susirūpinimą dėl Seimo pirmininkės dalyvavimo vakarykščiame opozicijos mitinge Kijevo aikštėje“, - teigė R. Jakilaitienė.

DELFI pavyko susisiekti su M. Janukoniu, tačiau diplomatas teigė negalįs komentuoti situacijos.