Anot parlamento vadovės ir Darbo partijos narės, privatus ūkio subjektas turi teisę derėtis dėl nuolaidų ir šis procesas nėra nusikaltimas. L. Graužinienė taip pat atkreipė dėmesį, kad kol kas nėra aišku, koks poveikis galėjo būti daromas V. Gapšiui.

„Jeigu jie turi faktų – dėl to negaliu ginčytis. Bet tų faktų viešoje erdvėje kol kas nėra“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo Pirmininkė.

Buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio papirkimu įtariamam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui pirmadienį, birželio 13 d., buvo pateikti papildomi įtarimai dėl galimo kyšio davimo V. Gapšiui. Anot teisėsaugos, tai galėjo būti padaryta per fiktyvius sandorius, pavyzdžiui taikant nuolaidas partijos politinei reklamai koncerno valdomose televizijose.

L. Graužinienės teigimu, Seimo rudens sesijoje nebuvo svarstomi tokie teisės aktai, kuriais galėtų būti suinteresuotas koncernas.

„Atidžiai peržiūrėjau visus įstatymus, kurie buvo priimami rudens sesijoje tuo laikotarpiu. Aš tikrai nematau nė vieno įstatymo, dėl kurio būtų buvę galima tartis“, – teigė L. Graužinienė.