„Jis patvirtintas ir prezidiume jau anksčiau. Mes dar kartą pertvirtinsime ir teiksime. Jo kandidatūra jau derinta ir su ministru, ir su premjeru“, - teigė L. Graužinienė.

Anksčiau L. Linkevičius yra pasipriešinęs M. Bekešiaus skyrimui viceministru. Ministras abejojo dėl jo kompetencijos.

Tuo metu Seimo pirmininkė teigia, kad jų kandidato kompetencija - labai aukšta.

„Metus man teko dirbti (su M. Bekešiumi - BNS), vertinu jo darbą labai gerai, tai be galo atsakingas žmogus, toje srityje srityje turi didelę kompetenciją, domisi ta sritimi, yra gerai vertinamas. Aš, kaip Seimo pirmininkė, esu patenkinta jo darbu ir iš užsienio kolegų esu sulaukusi padėkų už gerą organizacinį darbą“, - BNS tvirtino L. Graužinienė.

„Mes kalbėjome su ministru dalykine prasme, manau, kad jokių klausimų čia nebus“, - sakė ji.
Parlamento vadovė pabrėžė, kad reikia skatinti jaunus žmones užimti atsakingus postus.
„Tai jaunas, perspektyvus žmogus, turime žiūrėti į jaunimą, nes jie kurs Lietuvos ateitį“, - kalbėjo L. Graužinienė.

Ji tvirtino dar negalvojusi, kas M. Bekešių galėtų pakeisti Seimo pirmininkės sekretoriato vadovo pareigose.

Darbo partija teisę siūlyti užsienio reikalų viceministrą susigrąžino po prezidento rinkimų. Pagal pirminį valdančiųjų susitarimą po Seimo rinkimų, užsienio reikalų viceministro postas priklausė „darbiečiams“, bet nesutarus dėl kandidato L. Linkevičius ketvirtuoju viceministru pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbusį Andrių Krivą.

L. Linkevičiui „darbiečio“ nepriėmus į Užsienio reikalų ministeriją, socialdemokratai negalėjo skirti savo žmogus į žemės ūkio viceministrus.

Dabar partijos sutarė postais „atsikeisti“. Be to, viena viceministro kėdė Užsienio reikalų ministerijoje liko laisva, kai Vytautas Leškevičius buvo paskirtas Lietuvos atstovu prie Europos Tarybos.