Parlamento vadovė, paklausta, ar asmeniškai balsuos „už“ šią kandidatę, atsakė: „Taip, aš balsuosiu „už“.

Kandidatė vadovauti Generalinei prokuratūrai E. Dambrauskienė po susitikimo nesidalino jokiais komentarais su žurnalistais ir pažadėjo tai padaryti po savo prisistatymo Seime.

Seimo nutarimo projektas „Dėl pritarimo Editos Dambrauskienės skyrimui Lietuvos Respublikos generaline prokurore“ įrašytas į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Trečiadienį planuojami kandidatės susitikimai su Seimo frakcijomis. Planuojama, kad ketvirtadienį Seimas balsavimu apsispręs, ar pritarti E. Dambrauskienės kandidatūrai.

46 metų kandidatė į generalines prokurores teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų įvairiapusės teisinio ir vadovaujamo darbo patirties. E. Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate. 2008 m. E. Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011-ųjų jau penkerius metus vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Prokuratūrai šiuo metu laikinai vadovauja Darius Raulušaitis po to, kai šių metų birželį baigėsi prokuroro Dariaus Valio įgaliojimai. Prezidentė naujuoju generaliniu prokuroru yra siūliusi skirti Kauno apygardos teismo pirmininką Nerijų Meilutį, tačiau šiai kandidatūrai nepritarė Seimas.