„Vertinu labai teigiamai, tai tikrai kompetetingas žmogus, turintis gerų vadovavimo įgūdžių, prisimenant jo darbą teismo vadovu, atsiliepimai patys geriausi. Vertinu, kad buvo pasirinktas tikrai kompetetingas kandidatas, tikiuosi, kad Seimas įvertins pasirinkimą“, - pirmadienį žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

Klausiama, ar mano skirtumų tarp naujojo ir ankstesnių dviejų atmestų kandidatų, L.Graužinienė sakė E.Pašilį kaip Ukmergės gyventoja tiesiog geriau pažįstanti.

„Aš tiek giliai nepažinojau buvusių kandidatų, šį kandidatą labiau pažįstu, nes esame tos pačios bendruomenės nariai, ir aš tikrai žinau, kad ir paprasti žmonės, ir teisinė bendruomenė jį vertina labai teigiamai, todėl manau, kad jo ramus charakteris, diplomatiškas problemų sprendimas ir geri vadovavimo įgūdžiai bus tai, ko reikia šiandien prokuratūroj“, - kalbėjo parlamento vadovė.

Pasak L.Graužinienės, E.Pašilio kandidatūra Seimui bus pateikta antradienį, o „sprendimai bus priimti iki Kalėdų“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui teikia trečią kandidatą į generalinius prokurorus, į šias pareigas siūlydama Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėją 42 metų E.Pašilį.

Seimas jau yra atmetęs du valstybės vadovės kandidatus į generalinius prokurorus. Spalio mėnesio pradžioje parlamentarai nepritarė siūlymui generaline prokurore skirti Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkę Editą Dambrauskienę. Vasarą atmesta Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūra. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.