Kas mėnesį per 10 tūkst. onkologinių pacientų padedanti POLA pasigenda aiškių politinių sprendimų, kaip būtų galima mažinti korupciją sveikatos priežiūros sistemoje.

POLA akcentuoja, kad kyšių problema yra ypač aktuali onkologiniams ligoniams. Išgirdus vėžio diagnozę neretai paskutine viltimi lieka gydytojas. Dėl sveikatos įkeičiami butai, parduodami automobiliai, nes tiek gydymas, tiek vaistai kainuoja milžiniškus pinigus.

Neretai nemaža lėšų dalis skiriama ir gydytojams „atsidėkoti“.

Pasak POLA prezidento Šarūno Narbuto, vienas iš diskusijos tikslų - atsakyti į klausimą, kodėl Lietuvoje pacientai vis dar dažnai duoda, o gydytojai ima kyšius.

„Ar taip nusprendžia patys pacientai, ar jie yra skatinami tai daryti. Tiek pacientams, tiek gydytojams, tiek politikams svarbūs atsakymai į šiuos klausimus, kad būtų galima efektyviai kovoti su šiuo visuomenės vėžiu“, - sako Š. Narbutas.

Konferencijoje pranešimus apie kyšius sveikatos sistemoje Seimo Konferencijų salėje skaitys kovos su korupcija ekspertai, Lietuvos medikų sąjūdžio, Jaunųjų gydytojų asociacijos atstovai, Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai, gydymo įstaigų vadovai, pacientų organizacijų nariai, politikai.

POLA - onkologinių pacientų, jų artimųjų bei pagalbą vėžiu sergantiems teikiančiųjų bendruomenes vienijanti asociacija. Tai didžiausia Lietuvoje nevyriausybinė organizacija, kuri padeda vėžiu sergantiems žmonėms, kovoja už pacientų teises, rūpinasi gydymo paslaugų kokybe ir prieinamumu.