Juos į krantą atgabeno pasieniečių laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgula. Be išgelbėtųjų, ant pavojingo ledo liko žvejų, kurie atsisakė būti pargabenti į krantą.

Šeštadienį apie 3 val. nakties VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad Kuršių mariose ties Preila, apie 1,5 km nuo kranto, ant ledo lyties yra atitrūkę ir į didelį pavojų patekę apie 10 žvejų. Į šią vietą iškart išvyko ant marių ledo budėjęs VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Christina“.

Jo įgula priartėjo prie į bėdą patekusių poledinės žūklės entuziastų ir juos sukėlė į savo laivą. Tada pasieniečiai išgelbėtuosius saugiai pristatė į krantą. Iš viso šeštadienio naktį „Christina“ įgula tokius į pavojų patekusius žvejus į krantą kėlė tris kartus. Grupelės po 2-4 žmones buvo renkamos nuo aižėjančio ir trūkinėjančio marių ledo bei gabenamos į krantą. Iš viso pasieniečiai taip išgelbėjo 25 žmones, žvejoti atvykusius iš įvairių Lietuvos vietų.

Pasitaikė ir atvejų, kai į pavojingą situaciją dėl trūkinėjančio ledo patekę žvejai atsisakė lipti į pasieniečių laivą ir naktį liko ant pavojingo marių ledo toliau žvejoti.

Gelbėjimo darbus „Christina“ įgula baigė šeštadienį apie 7.30 val.

Pasieniečiai įspėja, kad šiuo metu lipti ant Kuršių marių ledo yra itin pavojinga – jis trūkinėja, veriasi properšos.