„Apibendrinčiau taip – A. Zuokas pasakė puikią rinkiminę kalbą. Kadangi aš Vilniaus mero rinkimuose nedalyvausiu, tai aš jos nekritikuosiu, nekritikuosiu kaip ir įvairių jo išsakytų idėjų. Jeigu apibendrintai tai pasakysiu ką – lūzeris paverkšleno ir tiek, toks būtų mano komentaras“, – žurnalistams po posėdžio teisme sakė R. Kurlianskis.

Kaip liudytojas trečiadienį teisme apklaustas Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas ir kandidatas į Vilniaus merus A. Zuokas tvirtino manantis, kad ryšys tarp koncerno „MG Baltic“ atstovų, dabartinio miesto mero R. Šimašiaus ir Eligijaus Masiulio jam nekelia abejonių.

Taip pat A. Zuokas teigė, kad dabar „MG Baltic“ byloje teisiamas jo buvęs bendražygis G. Steponavičius buvo užsitikrinęs koncerno paramą ir to neslėpė.

„Jis yra sakęs, kad jeigu jis bus išrinktas partijos pirmininku, koncernas jam garantuoja paramą tiek finansinę, tiek žiniasklaidos grupės palaikymą", – Vilniaus apygardos teisme trečiadienį teigė A. Zuokas.

A. Zuokas teigia, kad koncernas 2008-2011 metais Seime turėjo didelę įtaką ir tai galėtų patvirtinti Seimo nariai, tai niekam nebuvo paslaptis, o R. Kurlianskis atliko tarpininko vaidmenį.

„Ponas R. Kurlianskis buvo tas asmuo, kuris tvarkė koncerno reikalus, vadovavo žiniasklaidos grupei, derino interesus tarp partijų, politikų, teisėsaugos, užsakovų ir koncerno. Tai, kas parašyta VSD pažymoje yra tiesa, aš teisme tai aiškiai paliudijau“, – žurnalistams sakė A. Zuokas.

Kaltinamasis E. Masiulis žurnalistams sakė manantis, kad A. Zuokas jaučia nuoskaudas dėl praeities įvykių partijoje – iš A. Zuoko partijos pasitraukusių ir į Liberalų sąjūdį perėjusių narių ir t.t..

„Jis laikė mane varžovu, todėl tokie vertinimai. Iki kovo 3 dienos, kol vyksta merų rikinimų kampanija nereikėtų kviesti politikų liudytojų į teismo posėdį, kurie naudojasi ir bando suvesti sąskaitas su buvusiais ar esamais konkurentais ir naudojasi garbinga teismo tribūna“, – sakė E. Masiulis.