Prokurorui Justui Lauciui anksčiau patikslinus kaltinimus byloje, teisėjai suteikė galimybę duoti paaiškinimus dėl pareikštų kaltinimų.
R. Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui palankių sprendimų priėmimą.

Bylos duomenimis, 2016 m. R. Kurlianskis degtinės butelio dėžutėje E. Masiuliui perdavė 90 tūkst. eurų. Prokurorų įsitikinimu, tai buvo kyšis tuometiniam politikui už „MG Baltic“ naudingus sprendimus.

R. Kurlianskis, pirmadienį Apeliacinio teismo posėdyje toliau duodamas savo paaiškinimus, aptarė minėtą bylos epizodą. Jis nekeičia savo versijos – minėti pinigai buvo paskola E. Masiuliui jo politinei veiklai.

„Susitarėme dėl paskolos politinei veiklai ar politinės kampanijos finansavimui“, – dėstė R. Kurlianskis.
Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas, komentuodamas teisėsaugos slaptai fiksuotus jo ir E. Masiulio pokalbius, dėstė, kad nei už esą paskolintus pinigus, nei už dovanotą degtinės butelį jis politikui jokių prašymų dėl koncernui naudingų sprendimų nepateikė.

„Pasakydamas, kad padovanosiu butelį, iš E. Masiulio nieko neprašiau“, – pažymėjo jis.

R. Kurlianskis taip pat prisiminė 2016 m. gegužę, kai pinigus perdavė E. Masiuliui. Jis tikino, kad tuomet jam politikas buvo perdavęs pasirašytą susitarimą dėl paskolos, tačiau teisėsauga jo kratos neužfiksavo.

„E. Masiulis man padavė į Seimo popierinį aplanką įdėtą jo jau pasirašytą susitarimą dėl paskolos, kurį, kaip ir buvome sutarę, jis ir paruošė. (...) Kratos metu susitarimas nebuvo iš aplanko paimtas“, – dėstė R. Kurlianskis.

Paaiškinimus teismui baigęs teikti R. Kurlianskis pažymėjo, kad į prokuroro J. Lauciaus klausimus neatsakinės.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl Vilniaus apygardos teismo 2022 m. balandžio 19 d. nuosprendžio, kuriuo prekyba poveikiu, papirkimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamas R. Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas E. Masiulis, eksparlamentaras Š. Gustainis, buvęs liberalas Gintaras Steponavičius, taip pat juridiniai asmenys koncernas „MG Baltic“, dabar pakeitęs pavadinimą į „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija buvo išteisinti.

Apeliacinius skundus dėl pirmosios instancijos teismo nuosprendžio pateikė išteisintojo R. Kurlianskio gynėjai Simonas Slapšinskas ir Giedrius Danėlius, išteisintojo E. Masiulio gynėjas Ruslan Boiko ir Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J. Laucius.

Išteisintųjų asmenų advokatai ginčija žvalgybos duomenų teisėtumą, prašo pripažinti netinkamais.

Prokuroras J. Laucius prašo Apeliacinio teismo panaikinti žemesnės instancijos nuosprendį ir visus išteisintuosius pripažinti kaltais bei skirti bausmes.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)