„Nelabai atsimenu, išėjau ir sutikau, kažką pakalbėjau. Tikrai ne taip banaliai, kaip sako prokuroras Justas Laucius, kad aš pripuoliau, griebiau už rankos ir pradėjau siūlyti. Greičiausiai buvo kažkoks ilgesnis pokalbis, ar pasiūliau, ar paklausiau dabar nepasakysiu, bet V. Gailius pasakė, kad nereikia. Išėjo iš kalbos, nesiūliau aš gatvėj kiekvienam, kokį mane bando pavaizduoti, aš nesu toks idiotas“, - po ,,MG Baltic“ bylos posėdžio teigė R. Kurlianskis.

Pasak jo, reikia džiaugtis, kad tokie žmonės, kaip V. Gailius, yra Lietuvos Seime. R. Kurlianskis tikina, kad parlamentaras yra protingas, tvirtas žmogus ir prieš srovę einantis politikas.

,,Dabar turėčiau sakyti - Seimo narys, bet tuomet jis buvo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovas. Man jis labai imponavo, jis protingas ir turėjo savo nuomonę. Nesilankstė pučiamas vėjo, nebijojo eiti prieš srovę - tai, kad tokie žmonės yra Seime, laimė. Man tikrai patiko ir patinka V. Gailius, kaip žmogus, kaip tvirtas politikas. Kuo valstybę valdo protingesni žmonės, tuo geriau“, - teigė R. Kurlianskis.

Penktadienį ,,MG Baltic“ bylos teismo posėdyje liudija Seimo narys Vitalijus Gailius. Pasak jo, Raimondas Kurlianskis buvo užsiminęs apie paramą jam, bet jis atsisakė. V. Gailiaus teigimu, jis yra viešai pareiškęs, kad jam jokios paramos iš šalies nereikia, nes netgi šių metų savivaldos rinkimai jam kainavo tik apie 1 tūkst. eurų.

,,2016 m. pavasarį, apie kovą, ėjau A. Goštauto gatve, o R. Kurlianskis išėjo iš šokoladinės. Pasisveikinome, paklausė, kaip sekasi, ir sakė teikiantis paramą politikams, bet aš nepriėmiau jokių individualių paramų, man nereikia, mano rinkimai pigiausi buvo“, - teigė V. Gailius.

ELTA primena, kad rezonansą sukėlusioje ,,MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio partijos tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs ,,darbietis“ Vytautas Gapšys - daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.