Pasak verslininko, 2015 metų lapkritį vykusiame susitikime Anupriškėse su Europos Parlamento nariu jis tik pasidalino savo nuomone.

„Iki 2016 metų rinkimų turėjau tokį norą, kad Liberalų sąjūdžio partija nesuskiltų, nes Liberalų sąjūdis, kuri yra man, verslininkui, ideologiškai artima partija, turėjo geras galimybes puikiai pasirodyti. Frakcijos kūrimas būtų panašus į partijos skaldymą ir, manau, kad tai būtų pakenkę, ir savo nuomonę aš išsakiau“, – BNS Vilniaus apygardos teisme sakė R. Kurlianskis.

„Ar jis tai priėmė kaip nuomonę, ar kaip jų idėjos kritiką, ar kaip prašymą, čia Guogos paklauskit“, – pridūrė jis.

R. Kurlianskis kaltinamas neteisėtai siekęs, kad A. Guoga atsisakytų kurti frakciją Liberalų sąjūdyje, nes ji būtų buvusi žalinga tuometiniam partijos vadovui Eligijui Masiuliui. Pastarasis byloje kaltinamas paėmęs kyšį iš R. Kurlianskio.

Verslininkas tvirtino su E. Masiuliu nesitaręs, kad pasikalbės apie tai su A. Guoga, o apie „kosminį planą“ kurti frakciją teigė žinojęs iš ankstesnio susitikimo su europarlamentaru Vilniuje.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas taip kalbėjo po penktadienį teisme vykusio buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo ir A. Guogos konsultanto Modesto Kaseliausko apklausos.

M. Kaseliauskas liudijo, kad R. Kurlianskis per susitikimą koncerno vardu pažadėjo palaikyti A. Guogos kandidatūrą į ūkio ministrus Vyriausybėje, kuriai po 2016 metų rinkimų vadovaus E. Masiulis.

Pasak R. Kurlianskio, apie A. Guogą kaip apie ūkio ministrą per susitikimą galėjo būti kalbama, tačiau paramos jis nežadėjo.

„Aš manau, kad tai net metodologiškai nėra tiesa, nes jau dešimt dienų prieš (susitikimą – BNS) oficialiai Liberalų sąjūdžio suvažiavime Guoga buvo įvardytas kaip ūkio ministras. Tai ką tu ten beremsi?“, – tvirtino verslininkas.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio ir E. Masiulio korupcija kaltinami buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.