Priešrinkiminės nuomonių apklausos rodo, jog kovą dėl rinkėjų palankumo minimalia persvara laimi demokratų kandidatė. Didžiausia intriga numatoma vadinamosiose „svyruojančiose“ valstijose, tokiose kaip Florida, Ohajas, Šiaurės Karolina, Pensilvanija ir kitose.

Respublikonų kandidatas į Jungtinių Valstijų prezidentus D. Trumpas yra sakęs, kad jeigu Rusija užpultų Baltijos šalis, jis nuspręstų, ar ateiti joms į pagalbą tik išnagrinėjęs, ar šalys vykdė savo įsipareigojimus Jungtinėms Valstijoms.

H. Clinton reaguodama į tokį pasisakymą teigė, kad Jungtinės Valstijos yra davusios geležines garantijas NATO partneriams, jog jie būtų ginami užpuolimo atveju. Tuo metu Lietuvos prezidentė yra sakiusi, kad interpretuoti D. Trumpo pasisakymų neverta ir Lietuva žino, kad Amerika bus svarbiausias partneris.

Rytų Europos studijų centro vadovas Linas Kojala, vertindamas, kurio kandidato išrinkimas būtų naudingesnis Lietuvai, teigia, kad du kartus Lietuvoje viešėjusios H. Clinton užsienio politika greičiausiai būtų Baracko Obamos politikos tąsa, tuo metu, D. Trumpo užsienio politika būtų kuriama nuo nulio.