T. Dobrovolskio kūnas buvo pašarvotas sostinės laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“. Atsisveikinti su kompozitoriumi atėjo jo giminės, bičiuliai ir kolegos.

14 val. iš laidojimo namų buvo išneštas karstas. Muzikantą į paskutinę kelionę lydi gedintys artimieji. Muzikantas amžino atilsio atgula Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

„Kodėl mirtis ištiko tą asmenį ir tokiu būdu?, – prie kapo duobės klausė kunigas.

„Artimieji jaučia išsiskyrimo skausmą ir turi pratintis gyventi be šio žmogaus. Mirties akivaizdoje galvoje sukasi daugybė nepatogių, sunkių minčių. Iš kur kyla mirtis? Kodėl ji egzistuoja? Kas laukia žmogaus po mirties? Ar mirtimi viskas baigiasi? Ar gyvenimas po to tęsiasi? Taip pat, klausiama, kodėl Dievas leidžia, kad mirtis egzistuotų? Kodėl leidžia, kad mirtis ištiktų būtent tą asmenį tokiu būdu? Tokių klausimų yra daugybė... 

Tikėjimas į juos pateikia tam tikrą atsakymą. Visų pirma, jis kalba, kad mirtis nėra Dievo sukurta. Kaip vienoje iš psalmių skaitome, Dievas nesidžiaugia, kai miršta gyvieji, pats kenčia kartu su jais. Jis pats patyrė skausmą, smurtinę mirtį, mirties siaubą. Dievui žinomas mūsų skausmas. Tačiau tuo pačiu jis suteikia mums viltį“, - prie kabo duobės kalbėjo kunigas. 

T. Dobrovolskio mamos artima draugė, kalbėdama apie nužudytą muzikantą, braukė ašaras. „Mielas, mylimas, gerbiamas, skambantis Tomai. Nežinia, kaip visa tai mums atkentėti. Bet jei tu atkentėjai, tai ir mes kartu su tavimi. Ilsėkis, skambėk mūsų širdyse ir mes tikrai visi, kurie čia esame, tavęs neapleisime“, - sakė moteris.

Žiauriai sumuštas T. Dobrovolskis mirė antradienio naktį Vilniaus ligoninėje. Vilnietis buvo sumuštas iš gruodžio 23-osios į 24-ąją, apie 3 val. ryto. Po muštynių kompozitorius prarado sąmonę. Dėl galvos traumų T. Dobrovolskis buvo paguldytas į ligoninę, menininką ištiko koma. Nors medikų prognozės neteikė didelių vilčių, artimieji iki paskutinės minutės stengėsi neprarasti tikėjimo, kad vyras atsigaus.

Laidotuvių išvakarėse garsūs Lietuvos atlikėjai surengė paramos koncertą, skirtą ne tik įprasminti žuvusio kolegos atminimą, bet ir finansiškai padėti jo šeimai. Muzikantai koncertavo nemokamai, o žiūrovų prašė suteikti finansinę pagalbą kompozitoriaus šeimai. Nužudyto muzikanto žmona, 43 metų menininkė Akvilė augina du vaikus, yra paėmusi iš banko paskolą.