Sausio pradžioje portale delfi.lt publikuotame interviu E.Trusevičius prieštaringai pasisakė kritikuodamas Lietuvos tautinių bendrijų tarybos prie Kultūros ministerijos pirmininką Mahirą Gamzajevą, kuris prieš tai neigiamai atsiliepė apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovą Valdemarą Tomaševskį.

"Kultūros ministerija išreiškia nusivylimą bei kategorišką nesutikimą su Lietuvos lenkų sąjungos atsakingojo sekretoriaus ir Tautinių bendrijų tarybos nario Edvardo Trusevičiaus nekorektiškais viešais pareiškimais iš Azijos kilusių Lietuvos piliečių ir Tautinių bendrijų tarybos pirmininko atžvilgiu", - teigiama pirmadienį ministerijos išplatintame pranešime.

Anot pranešimo, spaudoje pasirodžiusiame M.Gamzajevo straipsnyje išsakyta asmeninė jo nuomonė bei vertinimai.

"Kultūros ministerija apgailestauja, kad vieši Tautinių bendrijų tarybos narių pasisakymai pasirodė Sausio 13-osios minėjimo išvakarėse, datos, kuri Lietuvos istorijoje yra įvairių tautybių Lietuvos žmonių susitelkimo simbolis ginant laisvę, demokratiją ir nepriklausomybę", - teigiama pranešime.

Tolerantiško jaunimo asociacija praėjusį ketvirtadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl E.Trusevičiaus žodžių, kuriuos organizacija vadina rasistiniais.

"Neužkirtus kelio panašiems išpuoliams gali nutikti, kad tautinių mažumų reikalams mūsų valstybėje darys įtaką imigrantai iš Azijos šalių. Esu tikras, kad Lietuvos piliečiai gebės ir toliau darniai sugyventi ir toliau sutars. Nereikia mums arbitrų, kuriais bando tapti kai kurie, pavyzdžiui, gimusieji Azerbaidžane imigrantai", - interviu delfi.lt sakė E.Trusevičiaus.

Pats E.Trusevičius priekaištus vadina nepagrįstais. "Mano pasisakymai nebuvo nukreipti prieš tam tikrą asmenų grupę. O visos interpretacijos kyla dėl to, kad mūsų valstybėje nėra Tautinių mažumų įstatymo, kuris apibrėžtų, kas yra tautinė mažuma, kas yra imigrantas", - BNS sakė E.Trusevičius.