Anot jo, yra sudarytos visos teisinės sąlygos savivaldybių socialiniams darbuotojams disponuoti rizikos šeimoms skiriamais vaiko pinigais, užtikrinant, kad vaikai eitų į būrelius, turėtų mokyklinių reikmenų, ar net būtų apmokėti komunaliniai mokesčiai.

„Bet kai kuriose savivaldybėse nesinaudojama šiomis priemonėmis – yra bent dešimt savivaldybių, kurios visai netaiko šių priemonių. Dėl to dabar renkame informaciją ir norminsime stipriau, kad savivaldybės būtinai naudotųsi, kad šie pinigai, kurie tampa solidūs (šimtas eurų tikrai yra solidi išmoka), pasiektų vaikus“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

Seimas šią savaitę priėmė pataisas, pagal kurias nuo sausio universali išmoka vaikui didėja nuo dabar esančios 50 iki 60 eurų, o gausių, nepasiturinčių, neįgalių vaikų šeimoms – nuo 70 iki 100 eurų.

Taip pat Seimas priėmė valdančiųjų siūlymą, kurį teks įgyvendinti jau kitai Vyriausybei. Nuo 2021 metų universalios vaiko išmokos dydis numatytas 70 eurų, gausioms ir nepasiturinčioms šeimoms – 110 eurų.