„Monika tikrai buvo labai aktyvi Socialinių reikalų komiteto narė, kai buvo Seime. Praktiškai per teisėkūros procesą, teisės aktų, tam tikrų pozicijų derinimą taip ir pažįstu. Ji buvo pakankamai aktyvi, gal net aktyviausia iš konservatorių pusės.

Šita pozicija, į kurią ateis Monika ar bet kuris kitas žmogus, yra pakankamai sudėtinga, nes ji yra labai plati, apima labai skirtingas socialinės apsaugos sritis: socialinio draudimo, pensijų sritys, užimtumo, darbo rinkos, socialinių paslaugų, paramos, išmokų sistema. Tai tikrai yra labai įvairios sritys“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo L. Kukuraitis.

„Čia bus reikalingas ne tik politinis žinojimas krypčių, bet ir praktinis žinojimas“, – pridūrė jis.

Anot laikinojo ministro, naujam kandidatui bus labai svarbu suburti kompetentingą komandą.

„Labai svarbu, kad, jei čia bus Monika, ji surinktų komandą, kuri turėtų ir teisėkūrinį potencialą, bet ir būtų gerai susipažinusi su praktika. Kitas iššūkis bus valdyti, nes sistemoje yra vienos didžiausių mūsų valstybės valdyme institucijų, kaip „Sodra“, Užimtumo tarnyba, Valstybinė darbo inspekcija, Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kuri irgi išaugusi po reformos, tai bus labai rimtų iššūkių“, – sakė jis.

„Manau, kad žmogus, einantis šią poziciją, turi labai rimtai rinkti komandą, kad ji būtų aukščiausios kompetencijos“, – pabrėžė L. Kukuraitis.

Jo teigimu, pirmasis iššūkis bus suvaldyti pandemijos, su kuria šalis gyvena daugiau nei pusę metų, sukeltus socialinius padarinius.

„Kiek jis (COVID-19 plitimas – ELTA) truks, yra didelis klausimas. Atrodo, kad pirmą bangą, kuri praėjo pavasarį, lyg ir gerai suvaldėme, dabar ateina laikas tokios perspektyvos laike, kiek tai užtruks, negalime numatyti. Prieš mūsų akis nėra vasaros, kaip turėjome kovo-gegužės mėnesiais, kai natūraliai banga nusileis.

Kokios bus darbo, užimtumo ir socialinėse srityse pasekmės, yra sunku nuspėti. Dalis priemonių, kurios yra suplanuotos, jos baigsis gruodžio 31 dieną, ir reikia naujas pagalves parengti. Absoliučiai pirminis darbas, tapus ministru, bus suruošti naujas priemones ir pasitikti naujuosius metus su maksimalia pagalba tiek darbuotojams, tiek darbdaviams“, – „Žinių radijui“ teigė L. Kukuraitis.