L. Kukuraičio atstovė spaudai Eglė Samoškaitė DELFI teigė, kad ministras nevertina vykstančių derybų dėl koalicijos ir pridūrė, kad sprendimus dėl ministrų priima valdančioji dauguma, premjeras ir prezidentas.

„Pasiekimai socialinės apsaugos ir darbo srityje reikalauja tęstinumo: pajamų nelygybės ir absoliutaus skurdo mažinimas, pensijų reformos įgyvendinimas, pensijų anuitetų įdiegimas, šeimų stiprinimas, globos namų deinstitucionalizacija, paslaugų plėtra savivaldybėse yra itin svarbios užduotys, kurios reikalauja nuoseklumo. Ar tai geriausiai gali atlikti įdirbį turintis ministras, ar naujai pareigas pradedantis asmuo, turi nutarti valdančioji dauguma, premjeras su prezidentu“, – teigė E. Samoškaitė.

Ketvirtadienį memorandumą dėl koalicijos pasirašiusios partijos teigė, kad sprendimų ir susitarimų dar nėra, o ir memorandumo tekstas bus paviešintas tik po to, kai bus sutarta ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jie tai pat buvo kviečiami prisijungti.

Socialdarbiečiai ir „tvarkiečiai“ skaičiuoja postus pagal tokią logiką, kad keturi Seimo nariai – vieno ministro postas. Pagal tą logiką, Tvarka ir teisingumas pretenduoja į du, o socialdarbiečiai – į tris ministrų postus.

Socialdarbiečių lyderis G. Kirkilas teigė, kad jie pretenduotų į socialinės apsaugos ir darbo ministro poziciją. „Mes pirmiausia pretenduotume į Socialinės apsaugos ministeriją, bet šituo klausimu irgi dar nieko nenutarta“, – sakė G. Kirkilas.

Išrinktas prezidentas G. Nausėda jau kitą rytą po rinkimų, kalbėdamas žiniasklaidai, teigė, kad daugiau klausimų nei įprasta turi dviem ministrams. „Pirmiausia – tai socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. Yra problemos, susijusios su ministerijos perkėlimu į Kauną“, – kalbėjo G. Nausėda.

Pasitarimas – darbiniai pietūs dėl valdančiosios koalicijos plėtros vyko ketvirtadienį. Jame dalyvavo premjeras Saulius Skvernelis, socialdarbiečių pirmininkas Gediminas Kirkilas, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai susitikime dalyvauti negalėjo.