Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovo teigimu, didžiausios grėsmės akivaizdoje buvo gana aišku, kodėl tai yra daroma. Tačiau dabar kyla vis daugiau klausimų.

„Karantinas yra karantinas, reikia labai aiškiai suprasti, koks yra karantino tikslas. Jo tikslas visoje Europoje ir Lietuvoje – neleisti pandemijos pikui užaugti iki to, kad ligoninės būtų perkrautos, kad nebūtų to, kas buvo Italijoje ar Ispanijoje. Karantinas nėra tai, kas turėtų pakeisti visą sistemą. Lietuva teisingai padarė, kad jį įvedė. Buvo padaryta gal visokių klaidų. Bet dabar aš matau sveikatos apsaugos ministro psichologinį pomėgį toliau reguliuoti ir tie reguliavimai prasilenkiantis su sveiku protu“, – tikino jis.

A. Kubilius tikino, kad valdžia naudojasi karantinu, vaizduoja, kad kova dar nesibaigė.

„Matau iš šitos valdžios logikos, kad iki rinkimų tikėtis, kad karantinas, ekstremali padėtis būtų panaikinta, aš prarandu viltį. Visi žino tą vienijimosi aplink vėliavą fenomeną, mūsų valdžia dėl to niekuo nesiskiria. Jei nebėra su kuo kovoti, tai reikia vaizduoti kovą. Ką aš matau pavojingą, jie visiškai nekonstituciškai mano, kad kol ekstremali padėtis, milijardus gali dalinti tiesiog finansų ministras. Turbūt sulauksime tokios padėties, kai gausime tik spaudos pranešimus, apie tai, tai labai pavojingos tendencijos“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo A. Kubilius.

Jis stebėjosi, kad Vyriausybė kartu su milijonų eurų vertės socialiniais paketais neperžiūri biudžeto.

Seimas antradienį patvirtino parlamentinio tyrimo išvadas, kad prokurorams galėjo būti daroma įtaka atliekant tam tikrus tyrimus. Tyrimą atlikusiai laikinajai komisijai vadovavo valstietė Agnė Širinskienė.

Tuo metu epizode dėl privačių pensijų fondo įtakos Seimo konservatoriams ir jų ryšių su konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio žmonos Austėjos Landsbergienės veikla komisijai nepavyko suformuluoti išvados.

A. Kubiliaus teigimu, ši komisija tebuvo įrankis kovoti prieš opoziciją.

„Tie tyrimai pavirto valdžios instrumentu persekioti opoziciją, tokiose post–sovietinėse erdvėse tokie atvejai būna dažni. Aš tikrai nežinau, ar čia verta vertinti tas A. Širinskienės užsakytas keršto akcijas. Nežinau tų verslo reikalų, jei reikia tikrinti, reikia žiūrėti deklaracijas. Nėra nieko naujo, ką pasakyti“, – kalbėjo jis.

Politikas įžvelgė ir laikinųjų tyrimo komisijų ir Seimo rinkimų nugalėtojų sąsają.

„Galiu tik priminti istorinį faktą, kurį galima patikrinti, kad kiekvieną kartą, kai valdantieji imasi kurti tokiomis pseudo komisijomis tirti opozicijos veiklą, kitą kartą opozicija laimi rinkimus. Tuo aš visai džiaugiuosi, kai valdantieji pradeda visiškai neprotingus ir dirbtinai sukeltus tyrimus, tai parodo, kad jie patys ieško tokių būdu kovoti su oponentais, ji parodo daugeliui žmonių, kiek ta valdančioji koalicija yra silpna“, – Žinių radijo eteryje sakė A. Kubilius.