Lūzerių fiesta“, – taip pavadintą rašinį feisbuke parašė A. Kubilius.

„Yra toks iš anglų kalbos į Lietuvą atkeliavęs žodelis – „lūzeris“. Visi suprantame, kad jis yra kilęs iš angliško žodžio „loser“, o pastarojo šaknys siekia žodį „to lose“ – pralaimėti. Taigi „lūzeris“ yra „pralaimėtojas“, „nevykėlis“, bet angliškai tai skamba liūdniau nei lietuviškai ir atspindi reiškinį bei mentalitetą, o ne vien tik atskirą pralaimėjimo ar nesėkmės įvykį“, – rašė A. Kubilius.

Politikas aiškino, kad lūzeris yra tas, kuriam nesiseka, kuris nuolat pralaimi, ir kuris žino, kad ateityje jo laukia dar didesni pralaimėjimai.

„Jį apima egzistencinė neviltis, agresyvi rezignacija ir nenumaldomas keršto jausmas. Žmogiškai žiūrint, būtų galima ir užjausti lūzerį bei jo gailėtis. Tačiau, deja, pats lūzeris iš aplinkinių ir atima galimybę jo gailėti. Nes apimtas lūzerio mentaliteto, jis labai greitai tampa pavojingu pačiam sau ir aplinkiniams, nes lūzeris, nenumaldomai risdamasis į dugną nori, kad ir visi aplinkiniai sektų iš paskos“, – rašė A. Kubilius.

Valdžios veiksmus vadino lūzerių fiesta

Politikas sakė, kad šiandieninės valdžios veiksmų daugiau negalįs vadinti kitaip kaip „lūzerių fiesta“.

„Vis akivaizdžiau darosi, kad valdantieji pradeda jaustis ir elgtis kaip tikri ir beviltiški lūzeriai. Reitingai smunka į bedugnę, bet kokie lūzeriai tampa ministrais, taip vadinami ministrai skandinasi Alytaus gaisruose ar Abu Dabio vakarienėse, biudžetas nesilipdo, net Seimo Pirmininko nepavyksta iš posto išversti“, – rašė A. Kubilius.

Politikas rašė, kad „valdžios lūzeriai ima telktis paskutinei kovai už išlikimą, bet kokį ir bet kokia kaina“.

„Prie jų jungiasi ir visi kiti lūzeriai – nuo Juozaičio ir Puteikio iki Janutienės ir Krivicko. Beviltiškai pralaimėjo šiais metais per Prezidento, Europos Parlamento ar atskirų Seimo apygardų rinkimus, – vis tiek neatgula į politinius kapus. Kaip zombiai – vėl keliasi ir vėl „atrieda, atidunda“. Kartu su dabartinės valdžios lūzeriais. Net Uspaskichas žada „prisikelti“. Kuriasi naujos lūzerių partijos ir partijėlės ir visos su lozungu „už gerovę“. Ir už „vertybes“.

„Gerovė“ tampa lūzerius vienijančiu šūkiu: „Viso pasaulio lūzeriai vienykitės už gerovę!!!Ir prasideda visuotinė lūzerių fiesta“, – rašė A. Kubilius.

Kritikavo siūlymus Seime

Politikas kritikavo siūlymą mažinti kartelę partijoms patekti į Seimą.

„Pradžioje gimsta visuotinis lūzerių sutarimas, kad Seimo rinkimuose užteks įveikti tik „lūzerių barjerą“. Visa tai bandoma pavadinti rūpesčiu demokratija, bet iš tikrųjų tai yra tik lūzerių savisauga. Net Karbauskis su Širinskiene nebetiki, kad valstiečiai perlips per dabartinius 5 proc., todėl lūzeriškai siūlo juos mažinti“, – rašė A. Kubilius.

Pasak jo, paskutinis lūzerių išsigelbėjimo šiaudas – iš paskutiniųjų pasistengti patenkinti minios aistras.

„Populiariausias šiaudas – pakelti minią prieš verslą, prieš bankus, prieš prekybos tinklus, galų gale – prieš privačią nuosavybę. Nes gi jie visi yra „plėšikai ir niekadėjai“. Juos reikia viešai bausti ir miniai įrodyti, kad valdžios lūzeriai dar turi galios ir gali priimti bet kokius sprendimus. Kad tik minia pajustų kraujo kvapą, nes tai minią sujaudins. Tą žinojo Leninas ir Stalinas. Tą žino ir Karbauskis. Tik nežino, kad šiandien nebe tie laikai“, – rašė A. Kubilius.

Politikas kritikavo siūlymą mažinti ankstesnius planus dėl gynybos finansavimo didinimo, ir svarstymus nebefinansuoti privačių mokyklų.

„Ir pabaigai – išeinant reikia palikti „krūvelę“ ant stalo. Kad visi pamatytų. Lūzerio sindromas – jeigu mūsų nemylite, tai sumažinsime gynybos biudžetą. Atimsime 60 milijonų – tegul visiems būna blogiau. Atkeršysime visiems...Ir dar atkeršysime Landsbergiams. Kodėl konservatorių reitingai auga, kai mūsų smunka? Už tai sunaikinsime privačias mokyklas.

Lūzerių fiesta tęsiasi ir persmelkia visą valstybės gyvenimą. Ir tokia fiesta tęsis – dar visus metus. Turėsime iškentėti. Gerai, kad gamta yra taip surėdyta, kad lūzerių fiesta būna tik prieš pabaigą, o po to – į istorinį šiukšlyną. Ir užmarštin... Visos lūzerių fiestos kada nors baigiasi. Su šia optimistine viltimi ir sulauksime kitų metų rudens“, – rašė A. Kubilius.