Ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kai buvo galima įsigyti šią lėlę populiariausiame pasaulio internetiniame aukcione „eBay“.

Pirkėjas, pasiūlęs aukščiausią kainą, pinigus už prekę turi pervesti per septynias dienas, tačiau beveik 19 tūkst. Lt už ją pasiūlęs internautas savo sprendimą jau pranešė.

„Jis parašė laišką, kad nemokės. Aš manau, kad jis net nesiruošė mokėti, kai nurodė šią kainą. Čia turbūt buvo arba internetinis chuliganizmas, arba koks nors gerbėjas, pasigavęs premjero žodžius, kad ta lėlytė turi brangiai kainuoti. Nors čia negali žinoti, greičiausiai yra kažkoks chuliganizmas“, – svarstė S. Paukštys.

Fotomenininkas dar sakė nenusprendęs, kaip elgtis su lėlyte, tačiau pripažino gavęs keletą pasiūlymų parduoti „Kubiliaus“ lėlę. Didžiausia pasiūlyta kaina – 750 JAV dolerių.

S. Paukštys ne kartą yra sakęs, kad lėlę sukūrė norėdamas atkreipti visuomenės dėmesį į A. Kubiliaus „pasipūtimą ir atsainumą“.

Ši lėlė aukcione pradėta pardavinėti balandžio pabaigoje – jos pradinė kaina tebuvo 0,99 JAV dolerio (2,55 Lt).

Tačiau apie aukcioną paskelbus Lietuvos žiniasklaidai, jos kaina per dieną šoktelėjo šimtus kartų.

Premjeras džiaugėsi lėlės populiarumu

Pats A. Kubilius su humoru vertino lėlės istoriją. „Norėčiau, kad jos kaina būtų tinkama mano autoritetui“, – anksčiau juokavo jis.

Dar vėliau, kai už lėlę internautų siūloma kaina pasiekė kelis tūkstančius dolerių, A. Kubilius, ėmė svarstyti, kad dalis pelno turėtų priklausyti ir jam.