"Dėl kardomosios priemonės bus sprendžiama trečiadienį", - BNS antradienį sakė ikiteisminį tyrimą atliekančios Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Ar kardomoji priemonė paskirta įtariamuoju taip pat apklaustam Panevėžio merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui, V.Bielskytė negalėjo pasakyti.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo - toliau tiria miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio "Romantic" rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės "Via Unica" viešbutį "Romantic".

Anot teisėsaugininkų, 2010 metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip 2 mln. litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

Krepšinio federacija nekomentuoja M.Balčiūnui pateiktų įtarimų.