„Rusijos valdžia pažadėjo visus tuos, kurie susiję su Boriso Nemcovo nužudymu, patraukti baudžiamojon atsakomybėn, tačiau daugiau nei trejus metus šis pažadas lieka neišpildytas. Liepos pradžioje ESBO Parlamentinė Asamblėja Berlyne vykusioje metinėje sesijoje priėmė rezoliuciją dėl žmogaus teisių Rusijos Federacijoje, kurios 25 dalis ragina Rusijos valdžios institucijas atlikti naują, visapusišką ir nuodugnų tyrimą dėl Boriso Nemcovo nužudymo. Rezoliucija taip pat ragino Rusijos valdžios institucijas bendradarbiauti su ESBO Parlamentine Asamblėja ir Europos Tarybos Parlamentine Asamblėja šiuo klausimu. Deja, kaip ir buvo galima tikėtis, Rusijos Federacijos valdžia ligi šiol šių įsipareigojimų nevykdo“, – komentavo kreipimąsi L. Kasčiūnas.

Seimo nario teigimu, Parlamentinė Asamblėja turėtų imtis kito logiško žingsnio. Svarbu, kad ESBO Parlamentinėje Asamblėjoje būtų oficialiai sudaryta parlamentarų grupė arba paskirtas specialusis įgaliotinis, kurio užduotis būtų nuolat priminti Rusijos valdžios atstovams apie nužudymo tyrimą, raginti juos atlikti naują, išsamų ir nuodugnų tyrimą, apie kurio eigą ir padarytą pažangą reguliariai būtų pranešama Asamblėjai, siekiant užtikrinti, kad visi tie, kurie įsakė, organizavo ir atliko šį nusikaltimą, būtų nubausti.

Šią iniciatyvą taip pat palaikė Jungtinės Karalystės parlamentaras bei delegacijos vadovas Markas Pričardas (Mark Pritchard), ESBO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė, Švedijos parlamentarė Margareta Siederfelf (Margareta Cederfelf), Lenkijos Seimo narė, delegacijos vadovė Barbara Bartus ir kitų valstybių parlamentarai.