„Jeigu jūs matytumėte Seimo viešbutį, kaip jis atrodo, aš nemanau, kad tai yra labai didelis patogumas komforto prasme. Galbūt tai patogu, kad tai yra šalia Seimo ir susisiekimas labai paprastas, sutaupoma daug laiko“, – „Delfi TV“ laidoje „Delfi diena“ kalbėjo parlamentarė.

„Man, kada aš grįžtu iš darbo 10 valandą vakaro, o 7 valandą ryte einu į darbą, tai nėra esminis dalykas, kaip atrodo tas Seimo viešbutis. Esminis dalykas, kad netenka dar valandą važiuoti kažkur į Vilniaus pakraštį“, – pabrėžė ji.

A. Širinskienės manymu, suteikti galimybę gyventi Seimo viešbutyje yra ir pigiau nei kompensuoti būsto nuomą.

„Dabar Seimo nario išlaikymas viešbutyje, jeigu jis dar pats pradėtų pats susimokėti komunalines išlaidas, kas yra siektina, tikrai yra pakankamai mažas. Tuo tarpu, kiek man teko matyti valdančiųjų svarstymus, kiek kainuotų būsto nuoma Vilniaus mieste, tie svarstymai prasidėdavo kažkur ties 300 eurų. Surasti būstą išsinuomoti už 300–400 eurų Vilniuje tikrai nebus lengva. Arba tai bus labai toli. Taupyti galima kitose srityse, tarkim, autoūkyje“, – sakė A. Širinskienė.

Viešbučio būtų atsisakoma nuo kitos kadencijos

Konservatorius Paulius Saudargas sako, kad Seimo narių apklausa rodo, jog ir kiti viešbutyje gyvenantys parlamentarai kraustytis iš ten nenori, todėl planuojama, kad viešbučio būtų atsisakoma nuo kitos kadencijos.

„Iš tikrųjų buvo atlikta Seimo narių apklausa, noro didelio kraustytis nėra iš ten. Dėl to pasirinktas švelnesnis variantas – nuo kitos kadencijos. Tų Seimo narių, kurie įsikėle, neišprašyti.“

P. Saudargas pasakojo, kad Seimo viešbutyje yra 72 butai, jų dydis – nuo 1 iki 4 kambarių, kurie skiriami atsižvelgiant, ar Seimo narys gyvena su šeima, ar turi vaikų. Viešbučio vertė 12mln. 660 tūkst. eurų.

Kaip teigia P. Saudargas viešbučio išlaikymui kasmet reikalingos apie 428 tūkst. eurų išlaidos.

„Ten su kiekvienais metais tikrai reikalingos vis didesnės investicijos, ir smegduobė buvo atsivėrusi. Išlaidos yra 428 tūkst. eurų kasmet“, – sakė parlamentaras.

Pasak jo, už tokią sumą Seimo nariui galima būtų pasiūlyti apie 600 eurų per mėnesį.

„Jeigu mokėtume 300 eurų, per metus sudarytų 216 tūkst. eurų, sutaupytume dvigubai“, – skaičiavo P. Saudargas.

Jei viešbučio būtų atsisakoma ir jis būtų parduodamas, kaip teigia P. Saudargas, gautos sumos pinigų užtektų nuomos kompensacijoms bent porai dešimtmečių į priekį.

„Jeigu tą viešbutį perleidžiam į privatizaciją, mes mokėdami 300 eurų [per mėnesį] 31 metus į priekį turėtume, už ką mokėti. Jei 600 [eurų per mėnsį] – 20-iai metų į priekį. Sutaupymai yra akivaizdūs. Kokių investicijų reikės tą viešbutį prikelti po 20–30 metų turbūt patys suprantate“, – laidoje „Delfi diena“ teigė P. Saudargas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)