Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) profesorius Tomas Janeliūnas Delfi sakė, kad Ukraina jau turėjo ne vieną progą paraginti NATO šalis atkreipti dėmesį į agresiją ir kančias, kurias sukelia Rusijos kariuomenė.

„Tarptautinėje teisėje yra besiformuojanti atsakomybė ginti, tai yra, naudoti karinę jėgą, jeigu taip galima apsaugoti gyventojus nuo didesnių kančių. Bet nepaisant visų progų ir visų įrodymų NATO nei anksčiau, nei dabar, manau, nesiryš tos jėgos naudoti Ukrainos teritorijoje, nes tam reikėtų įveikti labai daug psichologinių-mentalinių barjerų, kurių Vakarų šalių lyderiai vis dar negali įveikti“, – kalbėjo jis.

T. Janeliūno teigimu, nepaisant žiaurių vaizdų, pozicija, kuri dabar jau susiformavo – kad Vakarai Ukrainai turi padėti karinėmis priemonėmis, tiekdami ginklus ir kitokią paramą, bet pačios NATO šalys tiesiogiai neįsitraukia į kovas su Rusijos karinėmis pajėgomis, ir toliau išliks, nepaisant to, kad galbūt panašių vaizdų iš Ukrainos matysime dar ne vieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)