Kaip skelbė Policijos departamentas, ankstų pirmadienio rytą, maždaug 7 val. 19 min., Vilniaus rajone, Maišiagaloje, susidūrė „Audi A4“ ir krovininis automobilis „Mercedes Benz UnimogU5000“. Pastarasis rimčiau nenukentėjo.

Pagal pirminę pareigūnų surinktą informaciją, avarija įvyko, nes jaunas „Audi“ vairuotojas (g. 1998 m.) nepasirinko saugaus greičio ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

„Tokia yra pradinė informacija, ji, be abejo, dar bus tikslinama“, – sakė Vilniaus apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vytautas Jancevičius.

Per eismo įvykį žuvo vairuotojas, taip pat kartu važiavusi moteris, gimusi 1980 m., bei 3 nepilnamečiai – 17-metis paauglys ir 8 metų berniukas. 6 metų mergaitė dar gyva išvežta į ligoninę, tačiau po kelių valandų jos gyvybė ten užgeso.

„Motina ir trys jos vaikai buvo vienos šeimos nariai“, – sakė prokuroras.

Kokie santykiai šeimą siejo su jaunu vairuotoju, pareigūnai dar aiškinsis per liudininkų ir artimųjų apklausas.

„Dabar surinkta pradinė įvykio medžiaga, policijos pareigūnai apžiūrėjo eismo įvykio vietą, rašo apie tai protokolus. Paskui protokolų bei kitų surinktų duomenų pagrindu, remiantis liudytojų parodymais, bus skiriama autotechninė ekspertizė.

Ekspertai, atsižvelgdami į visas užfiksuotas detales, tai yra automobilių sugadinimus, automobilių detalių išsidėstymus bei kitą medžiagą, sprendžia apie eismo įvykio mechanizmą ir nurodo, kurio vairuotojo veiksmai galimai buvo pagrindinė sąlyga kilti eismo įvykiui“, – apie tyrimo veiksmus pasakojo prokuroras.

Be to, bus apklausiami šio įvykio liudytojai, galėję matyti eismo įvykį.

„Šiais laikais automobiliai turi vaizdo registratorius, ieškosime ir šios medžiagos, tai padeda nustatyti eismo įvykio mechanizmą“, – sakė prokuroras.

Delfi jau rašė, kad dažniausia tragiškų avarijų priežastis yra nepasirinktas saugus greitis. Norint spręsti šią problemą, svarbu pradėti kalbėti apie nulinę toleranciją tokiems pažeidėjams; Lietuvoje šiuo metu už greičio viršijimą iki 10 km/val. skiriamas tik įspėjimas.

Panašiomis aplinkybėmis tragedija įvyko šeštadienį Kauno rajone, čia „Audi A4“, vairuojamas vyro (gim. 1981 m.), išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Citroen C3“, vairuojamu vyro (gim. 1954 m.). Žuvo pastarojo keleivė ir abu vairuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)