Nuosprendį kaltinamiesiems teismas skelbs balandžio 3 dieną, BNS informavo teismo atstovė Milda Bučnytė.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Jie savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Prokurorai prašė jiems skirti įkalinimą iki gyvos galvos.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Merginos artimieji iš trijų kaltinamųjų prašo solidariai priteisti per 400 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas taip pat kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą.

Be to, pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

A. Stankevičiui prokurorai prašė skirti 4 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, T. Zagurskui – ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.