M. Abukevičius pabrėžė, kad Lietuvai svarbu vystyti regioninį jūrų aplinkos stebėjimo pajėgumą. Viceministras pareiškė dėkingumą JAV už finansinę ir ekspertinę paramą bei patikino, kad Lietuvoje siekiama tobulinti JAV pajėgumų priėmimo sąlygas.

„Siekiame didesnio JAV pajėgų buvimo Lietuvoje, todėl geriname dislokavimo sąlygas, modernizuojame poligonus ir kitus mokymo objektus. Esame pasirengę paremti jūsų atvykimą“, – sakė viceministras.

2019 metais Klaipėdos jūrų uoste vyko JAV laivyno organizuotos pratybos, kurių metu Lietuva parodė savo uosto pajėgumus. Tuomet vienu metu uoste buvo prisišvartavę apie 30 sąjungininkų karinių laivų.

Baltijos šalių valstybių lygmeniu yra sutarta dėl regioninio jūros paveikslo įgyvendinimo etapų, tačiau jūriniu paveikslu siekiama keistis ne tik su Baltijos šalimis, bet ir su JAV.

J. Spivey`aus vizito Lietuvoje metu taip pat planuojamas kontradmirolo susitikimas su Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininku brigados generolu Mindaugu Steponavičiumi bei Karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kapitonu Giedriumi Premenecku.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)