Pareigybių skaičius sumažėjo reformavus gynybos planavimą, įsigijimų valdymą, konsolidavus kibernetinio saugumo veiklas, optimizavus krašto apsaugos sistemos (KAS) bibliotekų tinklą bei įgyvendinus Valstybės tarnybos bei Viešojo administravimo įstatymų nuostatas.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, jog ministerijoje bei visoje krašto apsaugos sistemoje struktūriniai pokyčiai ir reformos įgyvendintos remiantis geriausia NATO šalių praktika ir atsižvelgiant į pastaraisiais metais priimtus politinius sprendimus dėl gynybos stiprinimo, Lietuvos kariuomenės modernizacijos ir plėtros.

„Priėmus esminius politinius sprendimus dėl krašto gynybos stiprinimo ir atitinkamai padidėjus finansavimui, kariuomenėje pradėtas istorinis modernizacijos etapas, kuriam buvo būtina esminė veiklos procesų peržiūra ir optimizacija. Per dvejus metus įgyvendintos 4 reformos leido mums transformuoti struktūrą bei veiklos procesus, kuri leistų suvaldyti prasidėjusius stambius modernizacijos projektus, užtikrinti sistemos pirkimų skaidrumą ir efektyvumą bei sustiprinti išsiplėtusias kibernetinio saugumo funkcijas“, – sako jis.

R. Karoblis pabrėžia, jog pareigybių mažinimas nėra savitikslis: „Nesiekėme ir nesieksime dirbtinai mažinti darbuotojų skaičių. KAS dirbo išgyvenimo režimo struktūroje, grįstoje dar prieš 6 metus buvusiomis realijomis. Po reformų mums pavyko ne tik optimizuoti procesus, užtikrinančius kariuomenės stiprinimą ir modernizaciją, bet sutaupyti esamus ministerijos ir kitų KAM institucijų etatus“.

Atliktus vertinimus dėl valstybės tarnautojų pareigybių pakeitimo pareigybėmis, kurias užimtų darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis, priimti sprendimai dėl Krašto apsaugos ministerijos struktūros pakeitimo įgyvendinant Viešojo administravimo įstatymą, teigiama pranešime spaudai.