"Aišku, atsakymo aš dar negavau. Manau, kad mes dar susitiksime", - sakė K.Prunskienė.

Ji tikisi, kad A.Paulauskas laikysis "neutralios pozicijos", kuri būtų jai "visiškai priimtina".

Kandidatė nepraleido progos priminti savo paramos A.Paulauskui, kai šis kandidatavo į prezidentus 1997 metais, tačiau tuoj pat pridūrė, kad dėl šios priežasties A.Paulauskas nėra įpareigotas reikšti jai savo paramos.

Trečiadienį interviu "Žinių radijui" A.Paulauskas teigė, kad balsavimas antrajame pirmalaikių prezidento rinkimų ture yra "vertybinis pasirinkimas".

Tuo tarpu kandidatė į prezidento postą Kazimira Prunskienė teigia, jog tapusi valstybės vadove, išlaikytų gerus santykius su JAV, bet užsienio politikos vairą kreiptų pagal Europos Sąjungos kompasą, taip pat ir dėl karo Irake.

"Mes turime priartėti prie didesnio Europos Sąjungos vieningumo užsienio politikos srityje", - trečiadienį Seime po susitikimo su JAV ambasadoriumi Stephenu Mullu (Styvenu Malu) sakė kandidatė į prezidentus.

Savo ruožtu ji teigė neketinanti bloginti santykių su JAV, bet šios šalies ambasadoriui išsakė skeptišką požiūrį į karą Irake.

"Aš nematau, kuo galėtų pasikeisti santykiai su JAV. Jie yra geri ir niekas neketina jų gadinti", - sakė K.Prunskienė.

Ambasadorius taip pat išreiškė įsitikinimą, jog "nepaisant to, kas taps prezidentu, JAV ir Lietuvos ryšiai liks "labai labai stiprūs".

K.Prunskienė susitikime ambasadoriui teigė esanti skeptiška dėl JAV ir jos sąjungininkų Irake pradėto karo.

"Mano požiūris į karą Irake buvo skeptiškas ir aš tai pasakiau ambasadoriui", - pažymėjo ji.

Paklausta, ar tapusi prezidente, siūlytų atšaukti Lietuvos karius iš Irako, ji teigė, jog "tai turėtų būti diskutuojama su Lietuvos institucijomis ir Europos Sąjungos šalimis, įsiklausant į visuomenės balsą".

Savo ruožtu, K.Prunskienė BNS teigė, jog tokios jos nuostatos nereiškia ją esant prorusiškos orientacijos.

"Oponentams nepavyks man priklijuoti prorusiškos etiketės", - BNS sakė K.Prunskienė, priminusi, jog gynė Lietuvos nepriklausomybę, eidama pirmosios Vyriausybės vadovės pareigas.

K.Prunskienė artimiausiu metu ketina paskelbti savo komandos sudėtį, taip pat ir kandidatus į patarėjus užsienio politikos ir nacionalinio saugumo klausimais, bet jų pavardžių neatskleidžia.

Antrasis rinkimų turas vyks birželio 27 dieną. Jame su K.Prunskiene susikaus liberalcentristų remiamas kandeciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.