LLP pirmininkė apie savo ketinimus pranešė reklaminiuose skelbimuose. Ji skelbia, kad sutiktų tapti mere, nes miestui reikia kompetentingos galvos.

K. Prunskienė DELFI sakė, kad suvokia politinę realybę, o postas nėra jos svajonė, tačiau kaip partijos lyderė jaučia pareigą dalyvauti rinkimuose ir varžytis dėl atsakomybės, jei rinkimai susiklostytų palankiai.

„Jei einame į rinkimus, būtų keista, jei sostinėje sąrašas būtų be pirmųjų asmenų dalyvavimo. Mano pareiga – dalyvauti, o visa kita – vilniečių valia. Galbūt dalyvautume koalicijoje ir tuomet spręstųsi, ar palaikytume kitą kompetentingą žmogų, ar pasiūlyti savo paslaugas. Matau tikrai, kad galiu padėti Vilniui“, - DELFI sakė ji.

Tiesa, sostinė bent jau pastarąjį dešimtmetį nebuvo palanki K.Prunskienės partijai. „Valstiečiai liaudininkai“, kuriems anksčiau vadovavo buvusi žemės ūkio ministrė, per tą laiką nėra iškovojusi mandatų miesto taryboje. K.Prunskienė mano, kad tai nėra išankstinis verdiktas. Politikė prisiminė savo šlovingą praeitį, kai prieš 20 metų buvo sėkmingai išrinkta Vilniaus mieste.

„Politikoje niekas neturi garantijų, kad pavyks. Štai Arūnui Valinskui pavyko, nors tai yra kur kas keisčiau, nes, pavyzdžiui, aš esu suvalgiusi daug daugiau druskos tiek politikoje, tiek ekonomikoje“, - svarstė politikė.

NS, kurios atstovų šioje kadencijoje taip pat nebėra, pirmininkas A.Paulauskas DELFI sakė, kad partijos taryba dar nėra priėmusi oficialaus sprendimo, tačiau būtų logiška, jei sąrašo pirmoji vieta būtų patikėta jam.

Artūras Paulauskas
„Politiko ambicijos niekada negali išnykti. Mūsų partija dalyvaus rinkimuose į savivaldą ir aš dalyvausiu rinkimuose į Vilniaus tarybą. Ar būsiu lyderis, nuspręs reitingavimas, bet manau, kad taip“, - buvęs Seimo pirmininkas A.Paulauskas sakė, kad sugebėtų būti meru, jei susiklostytų palankios sąlygos.

Apie ambicijas vadovauti miestui yra prabilę ir kiti politikai, kurie anksčiau yra užėmę svarbius postus.

Buvęs Vilniaus meras, iš Seimo ir liberalcentristų gretų pasitraukęs ir visuomeninį judėjimą „Taip“ įkūręs Artūras Zuokas. Jo rėmėjai skelbia netgi ledų porcijomis išreikštas politiko palaikymo akcijas.

Išplatintame pranešime spaudai pranešama, kad viena Vilniaus ledainė praėjusį penktadienį per keturias valandas išdalino virš 400 porcijų ledų tiems, kurie pasakė slaptažodį „Zuokas bus meras“. Apie akciją buvo paskelbta per socialinius tinklus, taip ledainės savininkas išreiškė palaikymą politikui.

DELFI primena, kad europarlamentaro mandatą į Vilniaus arba Kauno mero regalijas sakosi mielai iškeisiąs ir Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Iš partijos lyderių savivaldos rinkimuose ketina dalyvauti ir Liberalų ir centro sąjungos vadovas Gintautas Babravičius.

Pašalintajam prezidentui europarlamentarui Rolandui Paksui durys į savivaldybės tarybą po kitų rinkimų bus užtrenktos, nebent ką nors spėtų pakeisti Strasbūro teismo sprendimas. Kitų partijų vadovai nėra paskelbę planų dalyvauti savivaldos rinkimuose.

Šiemet birželio pabaigoje Seimas įteisino galimybę savivaldos rinkimuose kandidatus kelti ne tik partijoms, bet ir atskiriems kandidatams.

Vietos savivaldos rinkimai turėtų vykti 2011 metų pradžioje.